Как Дженифър Анистън ни мотивира да носим маски

Пандемията от коронавируса за съжаление не стихва, нещо повече – броят на заразените расте с всеки изминал ден. Само на 29-ти юни в САЩ бяха регистрирани само около 42 хил. нови случая. Някои щати обмислят връщането на част от противоепидемични мерки или цялостния локдаун. Това, разбира се, не се хареса на мнозина американци, които и без друго вече са силно повлияни от тревожността, изолацията, икономическата криза и актуалните антирасистки протести. И тук в помощ на съгражданите и държавата си дойде призива на Дженифър Анистън.

 

Екранната Рейчъл Грийн реши да се намеси, след като сума ти нейни сънародници отказаха да носят предпазни маски в затворените пространства, застрашавайки по този начин здравето на останалите. Затова преди броени дни Дженифър Анистън публикува мотивиращо селфи в Instagram профила си, придружено с думите: „Разбирам, че маските са неудобни. Но не смятате ли, че е по-лошо, когато бизнесите фалират… мнозина биват уволнени… а лекуващият персонал е напълно изтощен. И че толкова много животи бяха погубени от вируса, само защото не правим достатъчно.“

След това актрисата продължава: „Аз вярвам в човешката доброта и че можем да направим всичко. Но, все още има безброй много хора в тази страна, които отказват да направят мъничко усилия, за да „изравнят кривата“ и всички да останат здрави. Те продължават да се тревожат, че техните „права са отнети“, само защото са помолени да носят маски. Те вярват, че тази малка препоръка се използва за политически цели, а не за доброто на всички. И това дори не трябва да бъде дебат.

Ако наистина ви интересува човешкият живот, моля ви, носете маски и окуражавайте останалите да последват примера ви.“ – завършва апела си звездата.

Публикацията ѝ вече е събрала над 6 млн. харесвания, а някои нейни колеги като Джулия Робъртс, Рийз Уидърспун, Дрю Баримор, Пинк, Гуинет Полтроу, Орландо Блум и Шарлиз Терон също подкрепиха посланието ѝ.

Остава да видим дали съгражданите ѝ ще се вслушат в гласа на разума.