Как да привлечем парите в дома си с помощта на Фън Шуй

Учението Фън Шуй е познато от древни времена – някога са го използвали китайските императори, а днес успели бизнесмени и дори президенти. Изкуството за хармонизиране на енергията позволява да настроите пространството около себе си и да го направите свой съюзник. Представяме ви няколко прости начина да „привлечете“  богатството и парите в живота си.

Не окачвайте картина с вода над главата си

Този съвет се отнася най-вече за работното ви място. То трябва да е проектирано така, че пред вас да има отворено пространство, а зад вас – стена. Водата, дори нейното изображение, може да „отмие“ богатството ви. Струва си да поставите  „воден“ обект пред себе си, сякаш  богатството тече в посока към вас. Това може да е настолен календар с изображения на реки или малък аквариум. Ако искате над главата ви да има картина, най-добре изберете планина – тя ще ви осигури подкрепа и защита.

Поправете течащите кранове възможно най-бързо

Склонни сме да отлагаме дребните ремонти до последно – хлабава врата на шкафа, капещ кран…  По-добре е да не допускаме изтичане. В крайна сметка водата е най-активната енергия, която във Фън Шуй символизира парите и просперитета. Водата, както и парите, трябва да се натрупват и да се движат към вас. Ако някъде в дома ви тече вода през цялото време, чудно ли е, че парите непрекъснато изчезват някъде, сякаш се разтварят.

Скрийте спестяванията си

Ако  държите някаква сума в брой в дома си, скрийте я на място, което не е непрекъснато пред очите ви. Желателно е достъпът до банкнотите да изисква някакви усилия, например отключване на кутия или шкаф. Така ще се справите по-успешно с изкушението да сложите ръка на спестяванията си и да ги похарчите.

Спалнята трябва да е най-хубавата  стая в къщата

Обикновено обзавеждаме внимателно хола, където каним гостите си и по-рядко се замисляме върху дизайна на спалнята. Това е грешка. През нощта тялото ни е беззащитно и  заобикалящото го пространство оказва огромно влияние върху него. Ако енергията в спалнята не е добра, ние отслабваме и боледуваме. А парите ни „изтичат“, защото не можем да ги задържим в ръцете си.

Изберете хубави познати картини за вашата спалня

Най-добрият избор са личните снимки, които предизвикват приятни спомени за близки или събития. Закачете на стената фотографии от пътувания или срещи със семейството си, за да се почувствате щастливи като ги гледате.

По-добре е да не окачвате картини на непознати художници в спалнята, защото няма как да сте сигурни каква енергия носят. Възможно е авторът да е неуравновесен човек и тогава творбата му ще създаде допълнителен хаос в дома ви.

Не дръжте много стайни растения в спалнята.

Мнозина обичат да слагат в спалнята си саксии с цветя и огромни фикуси. Но през нощта растенията абсорбират кислород и вместо свежест внасят задух в стаята. Опасност дебне и в остри листа, насочени към вас. Може да не си давате сметка, но подсъзнателно ще се страхувате от острите предмети обърнати в посока към леглото ви. Това създава тревожност и страхът ще премине първо в сънищата ви, след това и в реалния живот. А когато не почиваме, просто не можем да работим добре.

Винаги затваряйте капака на тоалетната

Енергията на отходното място не трябва да се смесва с енергията на жилището. Едва ли си струва да споменаваме, че и банята, и тоалетната винаги трябва да са в идеален ред – тогава паричните потоци ще се движат в правилната посока и доходите ви ще растат.