Как бижутерските брандове помагат в борбата с пандемията

Бижутерският бизнес участва активно в борбата с пандемията от COVID-19, проявявайки сериозна социална отговорност. Дейвид Юрман и съпругата му, семейство Паскуале Бруни, семейство Граф, Валери Месика и Стивън Уебстър още в началото на пандемията дариха средства на благотворителни фондове, включиха се в кампании за подкрепа на лекари и социално уязвими групи от населението. Сега покупката на бижута на от Messika или Stephen Webster, придоби още един смисъл. Това е не само потенциална възможност да общуваш с автора на украшенията, но и непряко участие в благотворителност.

 

 

David Yurman

Бижутерският бранд David Yurman е основан от скулптор и художничка – Дейвид и Сибил Юрман. Техните елегантни и сдържани украшения майсторски обединяват множество културни кодове – от изкуството на древния Египет до келтските орнаменти, готиката, ренесанса и изтока. Още в първите дни на пандемията в Ню Йорк Yurman Family Foundation, Inc. пожертва 1 млн. долара за борбата с COVID-19 в САЩ. .

Graff

В началото на април бижутерската компания  Graff, оглавявана от Франсоа Граф, син на Лоуренс Граф, основал бранда Graff през 1960-а, преведе 1млн. долара в сметката на COVID-19 Solidarity Response Fund. Това е първият благотворителен фонд, създаден от СЗО, ООН и Swiss Philanthropy Foundation за борба с пандемията. Организацията купи и достави индивидуални защитни средства в 75 страни, 1.8 млн. диагностични комплекти в 126 държави и води активна медицинска пропаганда в цял свят.

Messika

Парижкият бижутер Валери Мессика е сред първите присъединили се към кампанията в подкрепа на медиците Solidarité avec les Soignants, започната от комедийната актриса  Ан Руманоф. С парите, събрани по време на инициативата, се купуват и доставят средства за лекарите и медицинските сестри. Бижутерската къща създаде и интернет проекта си Messika Solidaire: за всяка снимка, публикувана от потребителите в социалните мрежи с хаштаг #SolidariteSoignants, изписан ръчно върху хартия, Messika прави дарение на Solidarité avec les Soignants.

Pasquale Bruni 

Италианецът Паскуале Бруни и семейството му подкрепят 75 лекари, живеещи и работещи във Валенца, бижутерската долина на Италия. През месеците май, юни и юли семейство Бруни плаща и ще плаща услугите за седмичните доставки на стоки в домовете на семействата на лекарите в региона. „Можем само да предполагаме, какво напрежение изпитвате, каква чудовищна умора и тревога преживявате заради своите семейства. И сме ви безкрайно благодарни за работата, която вършите. Благодарим за невероятната сила, която демонстрирате ден след ден. Молим се за вас, за вашите семейства и за всички онези, които днес се борят за живота си”, се казва в обръщението на Pasquale Bruni.

Stephen Webster 

Британецът Стивън Уебстър се е замислил върху това, как изолацията и страхът могат да повлияят на психическото ни здраве, както и за съдбата на хората с ментални проблеми по време на пандемията. Бижутерският бранд Stephen Webster подкрепя Mind, служба са психологична помощ. От 19 март Уебстър превежда 10% от цената на всяка покупка в неговия интернет магазин на психолозите от Mind.