Изненада – Жан-Пол Готие се завръща

Въпреки че в началото на годината в Париж се състоя „последната“ модна изява на ексцентричния дизайнер, оказва се, че той е променил решението си. Ето за какво става дума.

 

На 22 януари Жан-Пол Готие показа последното си модно дефиле в Théâtre du Châtelet, което наистина бе грандиозно шоу. Всички си мислеха, че това е краят на творческите му изяви, но сгрешиха.

На 4 март французинът използва профила си в социалната мрежа Instagram, за да информира света, какво е намислил да прави оттук нататък: „Имам удоволствието да съобщя за предстоящите ми концепции за висша мода. Всеки сезон ще каня по един дизайнер, който ще разтълкува кодовете на модната ми къща, и с радост обявявам, че Читосе Абе от @sacaiofficial е първата, на която се пада тази чест!“.

Жан-Пол допълни, че много уважава работата на японския си колега и че двамата имат много сходни приципи при създаването на мода. На свой ред Читосе Абе също изказа възхищението си от именития творец. И двамата изгарят от нетърпение да видят лансирането на новата им съвместна колекция юли.

Да припомним, че Читосе Абе е основателка на японския луксозен моден бранд Sacai, който редом с четири други ще си партнира със спортния гигант Nike при създаването на нови спортни дрехи за тазгодишните Олимпийски игри в Токио.