Вече можете да купите къщата на Джон Кенеди във Вашингтон

Красивата постройка е издигната между XVIII-XIX в. и неотдавна беше реновирана от архитекта Ричард Фостър. Новият ѝ собственик ще трябва да се изръси с 4.6 млн. долара.

 

 

 

 

 

Впечатляващата сграда се намира на 3307 N Street в „Джорджтаун“ – луксозен квартал на американската столица, където живеят много известни личности.  Въпреки всички удобства, на Джон и Жаклин Кенеди им се налага да напуснат дома си през януари 1961 г., заради встъпването на 35-ия президент в длъжност.

Ето какво представлява самият имот.

Фасадата е тухлена, а прозорците са с бели рамки и черни капаци. Вътре има 3 спални, две бани. Целият имот се простира върху 659 кв. фута. Предният вход, с двойна височина, се отличава с мраморна настилка и неутрални тонове, с полирани тъмни дървени перила, които още повече разкрасяват пространството.

Кухнята е слънчева, шкафове с остъклени вратички са боядисани в кремаво, кухненските домакински уреди са обновени. В единия край на помещението е разположен голям кухненски остров с гранитен плот, а в другия – уютно сепаре. Къщата разполага и с трапезария за официални поводи, през която се минава за вътрешния двор през две двойки френски врати.

Другите помещения включват комфортна дневна с камина; кабинет, облицован с дървени панели и библиотека, още една камина и мокър бар (малък плот с мивка, на който се правят коктейли); елегантна главна спалня с трета, но този път мраморна камина. На покрива има уникална тераса с обновена дървена настилка, перално помещение и прикрепен гараж.

Освен всички тези екстериорни и интериорни красоти, жилището е разположено само на 9 минути с кола или 40 минути пеша от Белия дом и центъра на Вашингтон. А при нужда, българското посолство, намиращо се на улица 1621 22nd St NW в превъзходна викторианска сграда, е на 26 минути пеша или 9 минути с кола от бившия дом на семейство Кенеди.

Българското посолство във Вашингтон.