Nike се цели в тазгодишните Олимпийски игри

По случай тазгодишните Летни олимпийски игри, които ще се проведат в Япония, Nike ще си сътрудничи с пет други спортни марки. Става дума за нови спортни артикули, вдъхновени от предстоящите състезания.

 

 

Олимпийските игри са най-очакваното спортно събитие, по време на което атлети от четирите краища на света се съревновават в над 40 дисциплини, за да донесат победа и слава на родината си. През 2020-а домакин на олимпийската надпревара ще е Токио, а игрите ще продължат 17 дни. Брандът Nike възнамерява да се възползва изцяло от тази възможност, затова ще си партнира с други известни марки за спортни дрехи.

Става дума за японските AMBUSH©, sacai и Undercover, италианският Off-White и американският Alyx.

Целта на сътрудничеството им е да създадат нови материи за спортни дрехи, като се опрат на технологичните иновации в модния бранш. Стилът ще наподобява най-вече този, които се носи на улицата (streetwear), като всяка марка, включително и Nike, ще остави собствения си моден отпечатък. С други думи и петте лейбъла ще се стремят да оползотворят тази златна възможност, за да демонстрират най-новото и уникално в спортната мода. Пълните колекции ще бъдат налични до началото на лятото.