Холивуд: Кевин Костнър приготвя 11-часов филм

Американският актьор наистина има за какво да се похвали. Освен многобройните си кинематографски участия и две спечелени награди “Оскар”, Кевин Костнър се готви да лансира и най-дългия филм, заснеман някога.

 

По данни на американската медия Variety, в момента Костнър се е захванал с екранизацията на уестърна “Хоризонт” (Horizon). И не само това –  67-годишният ентусиаст хем ще участва във визуалния разказ като протагонист, хем ще работи и като негов режисьор и продуцент. А на всичкото отгоре Костнър си е поставил ясната цел филмът да не свършва докато не изтекат всичките му 660 минути, които се равняват на точно 11 часа.

Но бъдете спокойни!

Кинозвездата допълни пред Variety, че творбата ѝ реално ще бъде разделена на четири филма. Снимките трябва да започнат още в края на месец август, като идеята е всяка следваща част да излиза през три месеца.

Кевин Костнър с втората си съпруга Кристин Баумгартнер и трите им деца момчетата Кейдън и Хейс и дъщеря им Грейс.

Освен че в момента все още тече кастинг за набирането на около 170 актьора, допълнително се знае, че действието в “Хоризонт” ще обхване времевия диапазон от 15 години. Историята ще разказва за разрастването на Съединените американки щати на запад, покоряването на Дивия запад и непрестанните и ожесточени кръвопролития между индианците и европейските заселници.

Кадър от “Свободна територия” (2003).

Любопитно е да се спомене, че според плановете на Кевин Костнър, всяка една от четирите ленти ще бъде с продължителност от около 2 часа и 45 минути. Американецът все пак е готов, ако се наложи, да раздели всичките тези филми на едночасови епизоди, впоследствие превръщайки “Хоризонт” в сериал.

Кевин Кестнър в ролята на лейтенант Джон Дж. Дънбар от “Танцуващият с вълци” (1990).

Нека да припомним, че това ще бъде четвъртият филм, режисиран от актьора: “Танцуващият с вълци” от 1990 г., “Месия на бъдещето” от 1997 г. и “Свободна територия” от 2003 година.