Хитът „Игра на тронове“ покорява и „Бродуей“

Страхотна новина за феновете на популярната поредица „Игра на тронове“. Преди няколко дни се разбра, че бестселърът на Джордж Р. Р. Мартин ще бъде и драматизиран. Новият спиноф се очаква да покори прословутия булевард „Бродуей“ през 2023 г., като действието ще се развива главно около персонажа лорд Корлис Веларион. Ето какво друго се знае до момента:

 

За щастие, пиесата няма да се съсредоточава върху осемте телевизионни сезона, а върху „ключов момент от литературната поредица“, както се казва в изявлението на екипа, отговарящ за бъдещата драматизация. По-точно става дума за „Великият турнир в Харънхъл“ – траещ 10 дни по времето на Лудия крал, преди да избухне революцията на Робърт Баратеон. Много е вероятно на сцената да видим и познати лица като Едард „Нед“ Старк, Джайм Ланистър и принц Регар Таргариен.

Илюстрация на Великия турнир в Харънхъл.

Англичанинът Доминик Кук ще бъде режисьорът на проекта, като част от неговите задължения ще бъде свързана с включването на „някои от най-добре познатите и емблематични герои на серията“ в спектакъла. Сценарият ще бъде написан от сънародника му Дънкан Макмилан, също работил върху адаптирането на други кинематографски проекти за сцената, например „1984“ на Джордж Оруел.

Някои от персонажите на „Игра на тронове“.

А през това време продуцентите Саймън Пейнтър, Тим Уолсън и Джонатан Санфорд ще се трудят върху историята, която ще бъде задвижвана от „любовта, отмъщението и лудостта…, разкривайки по този начин многобройни тайни и лъжи, за които никой не е и подозирал“. Накратко пиесата ще бъде точно това, за което върлите фенове на „Игра на тронове“ жадуват.

Джордж Р. Р. Мартин.

Нашата мечта е да докараме Вестерос (континент от „Игра на тронове“) до „Бродуей.“ – признава самият Джордж Р. Р. Мартин, който също ще наблюдава пряко как протича процесът по адаптирането на неговия труд. Интересно е да се спомене, че пиесата ще се играе също и в Австралия, и в Англия (по-точно в квартал „Уест енд“ в Лондон).

Да припомним, че докато феновете чакат издаването на шестия том от поредицата – „Ветровете на зимата“, както писахме миналата година – https://special.bg/vigra-na-tronovev-shestiyat-tom-na-poreditsata-izliza-dogodina/ , Netflix ще екранизира и един от по-старите писмени трудове на автора – „Пясъчните крале“ (Sandkings), излязъл през 1979 година.