Ема Стоун – новата Круела де Вил

Преди броени дни „Дисни“ най-накрая лансира дългоочаквания първи трейлър за „Круела“ – филм, посветен на известната злосторница от култовата им анимация „101 Далматинци“ от 1966 година. В главната роля виждаме талантливата американска актриса Ема Стоун. Ето какво друго се знае за предстоящото заглавие.

 

Новата игрална лента на „Дисни“ представлява предисторията на Круела де Вил: кое я стимулира, как се превръща в антагонист, как се отнасят останалите с нея и най-вече как се заражда фикс идеята ѝ да си направи кожено палто от далматинци. Затова допринася и трейлърът, който ни запознава с Естела (Круела) и нейната лична борба да се впише в жестокия, еснафски и влиятелен моден свят на Лондон от 70-те години на XX век. Впрочем, това е допълнително подчертано с по-тъмната и зловеща сюжетна линия във филма.

Вляво: Ема Стоун като Круела де Вил, отдясно: Глен Клоуз в игралната версия на „101 далматинци“ от 1996 година.

Изборът на актриса, която да се превъплъти в садисткия образ на главната антигероиня, не е никак случаен. Ема Стоун отдавна се е прочула с таланта си да се отнася сериозно към работата си и да изпълнява безупречно всяка поверена ѝ роля. Наред с това британският ѝ акцент, който придобива за снимките на „Фаворитката“ от 2018-а, също я прави идеалният избор.

Тридесет и двегодишната звезда си партнира с Ема Томпсън – Баронеса фон Хелман – шефката на Естела в престижна модна компания, Пол Уолтър Хаузър и Джоел Фрай като Хорас и Джаспър Бадън, доверениците на Круела де Вил, Емили Бийчъм в ролята на сладката Анита, Марк Стронг е Борис, Кърби Хауъл-Баптист е Табита, а Джейми Деметриу – Джералд.

От ляво надясно: Пол Уолтър Хаузър, Ема Стоун и Джоел Фрай.

Въпреки че премиерата на визуалния разказ е определена за 28-ми май тази година, все още не се знае, предвид санитарната обстановка в света, дали „Круела“ ще бъде прожектиран в киносалоните, или само ще бъде качен в дигиталната платформа Disney +.

Но независимо какъв е начинът му на лансиране, новият кинематографски проект на „Дисни“ се очаква да пожъне множество успехи, потапяйки зрителите в един зловещ, егоистичен, но същевременно много вълшебен свят на мода и крещяща нужда от разбирателство.

Оттук можете да видите трейлъра – https://www.youtube.com/watch?v=JRej_56jUCs .