Най-важното за модните тенденции през пролет’ 2021

Ако има нещо важно, което най-вероятно сте научили по време на пандемията, то е, че и в трудните периоди от живота си човекът с вкус и стил продължава да бъде такъв. В това са убедени и редакторите на списание Vogue, които отчитат, че дизайнерите тази пролет много добре разбират колко важно е да не разочароват почитателите си. Заради това в пролетните си колекции за 2021 година се стремят да покажат само свежи и въодушевяващи модели. Такива създават и Никола Гескиер – творческият директор на Louis Vuitton, заложил на карго панталони, и основателката на Miu Miu – Миучия Прада – избрала да се „разпише“ с минижупи.

 

Из пролетната колекция на Miu Miu.

Можем да добавим и обемните рокли на Loewe, и акцента върху изненадващите цветни комбинации при Tom Ford.  Тази пролет няма да забравяме, че сме част от един глобален свят. За това модни фотографи от цял ​​свят ще ни зареждат със снимки, демонстриращи най-новите модни тенденции за сезона – от Ню Йорк до Шанхай. Да, тъжно е, че не можем да се разходим в Мексико с рокля на Marni, или пък в Лос Анджелис с дънки на Givenchy, но и седейки си вкъщи, пак можем да пробваме да се облечем актуално за сезона. Ето и най-важните модни тенденции тази пролет.

Минижупи

Лайла Грейс Мос Хак дебютира на модния подиум.

Времето се затопля и полите се скъсяват. В Miu Miu създадоха невероятни минижупи. Поканиха 18-годишната дъщеря на Кейт Мос – Лайла Грейс Мос Хак – да открие онлайн шоуто на модната им къща за новия сезон, с минижуп с втъкани бижута.

И много други дизайнери са съгласни, че този сезон е време да покажем краката си – Chloé предлага къси полички, а Etro – изрязани дънкови панталонки. Разбира се, малцина дизайнери правят толкова вълнуващи минижупи, колкото Versace – при плисираните си поли Донатела смеси щампи и шарки и се получи идеална дреха за флирт.

Широки спортни панталони

Хейли Бийбър.

Тази пролет навсякъде ще виждаме да се носят широки спортни панталони – и  Louis Vuitton, и Jacquemus „се разписаха“ със свои модели. За по-смелите Kim Shui предлага неоново зелени карго панталони, а Oscar de la Renta залага на цвят каки и десен с нежни тропически цветя. Чаровната Хейли Бийбър доказа, че може да си неотразим и в панталони с широки крачоли.

Буфан ръкави

Модел на Philosophy di Lorenzo Serafini.

Само най-смелите от вас биха могли да облекат пола с формата на круша, каквато ни предлагат от Loewe, но техните викториански буфан ръкави биха се харесали на всеки. На подобна кройка заложиха и Brock Collection в роклите си под коляното, и Philosophy di Lorenzo Serafini.

Дрехи по тялото

След като цяла година се носехме небрежно облечени, със свободни по тялото дрехи, сега е време да си припомним колко красиво стоят тесните рокли, нескриващи нито една секси извивка. За вдъхновение вижте моделите на Givenchy и Versace. Но не забравяйте, че няма по-секси извивка в тялото на жената от усмивката й. Особено сега, в очакване на пролетта.