Disney откри и новата Снежанка

След Пепеляшка, Мулан, Аврора и Бел, основаната от Уолт Дисни компания най-накрая откри и своята „жива“ Снежанка. Това е 20-годишната американка Рейчъл Зеглер, която ще се превъплъти в образа на първата официална „Дисни принцеса“ в предстоящата игрална версия на „Снежанка и седемте джуджета“. А ето какво друго се знае до този момент:

 

Въпреки че в момента текат снимките и на игралните „Малката русалка Ариел“ и „Питър Пан и Уенди“, Disney вече се готви да стартира и следващия си мащабен проект – „Снежанка и седемте джуджета“. Шедьовърът на Уолт Дисни е първият негов пълнометражен и цветен анимационен филм, излязъл по кината на 21-ри декември 1937 година. Разбира се, след екранизирането на другите анимационни класики на Disney, феновете с право се питаха: „Кога ще дойде и редът на Снежанка?“. Но те не бива повече да се тревожат…

Плакат на „Снежанка и седемте джуджета“ от 1937 година.

По данни на американската медия Deadline Hollywood, Рейчъл Зеглер вече е била избрана да изпълни ролята на първата Дисни принцеса, Марк Уеб („500 мига от любовта“ (2009), „Невероятният Спайдър-Мен“ (2012), „Светъл ум“ (2017) ще е кинорежисьорът на лентата, а Марк Плат („Ла Ла Ленд“ (2016), „Процесът срещу Чикаго 7“ (2020)  – неин продуцент. Планирано е снимките на „Снежанка и седемте джуджета“ да започнат още следващата година.

Марк Уеб и Марк Плат.

Невероятните вокални способности на Рейчъл са само част от многобройните ѝ дарби“ – споделя с възхищение Марк Уеб.

А сега да разкажем малко и за самата Рейчъл.

Рейчъл Зеглер.

Родена е на 3-ти май 2001 г. в град Хакенсак, щата Ню Джърси, в семейството на колумбийка и американец с полски корени. Има по-голяма сестра на име Жаклин. През 2015-а стартира собствен YouTube канал, където качва личните си кавъри на най-различни популярни песни. Много бързо събира огромен брой последователи, а някои от видеоклиповете ѝ са вече гледани над 1 милион пъти. Преди две години, по време на кастинг, младата Рейчъл бе избрана да изпълни ролята на Мария Васкес в римейка на „Уестсайдска история“ от 1961 година. Негов режисьор е Стивън Спилбърг, а премиерата е определена за този 10-ти декември.