Disney намери новите Питър Пан и Уенди Дарлинг

След като миналата година излязоха игралните версии на „Цар Лъв“ и „Аладин“, вдъхновени от едноименните анимационни класики, „Уолт Дисни Къмпани“ съобщи, че не само следващият филм от поредицата ще бъде за Питър Пан, но вече са намерени подходящите актьори за двете главни роли. Ето какво друго се знае за предстоящата лента.

 

Според информация на американското списание Variety, момчето, което не иска да порасне, ще бъде изиграно от Александър Малони , а шармантната Уенди от Евър Андерсън.

Това ще бъде първата голяма роля за младия Александър, който досега е участвал само в британския ситком от 2018-а „The Reluctant Landlord“ и е озвучавал главния герой Клод от едноименното детско филмче по телевизионния канал Disney Junior.

Ако името на актрисата ви звучи познато, навярно сте се досетили, че става дума за 12-годишната дъщеря на прочутата Мила Йовович и режисьора Пол Уилям Скот Андерсън. Евър, която говори английски, руски и френски, върви по стъпките на майка си още от 7- годишна. Две от известните ѝ филмови изяви са в „Черната вдовица“ (2020), където се появява като младата Наташа Романоф/Черната вдовица, и в „Заразно зло 6“ (2016), където изиграва по-младия персонаж на майка си.

Премиерата на „Заразно зло 6“.

Кинолентата ще се казва „Питър Пан и Уенди“, а неин режисьор ще бъде Дейвид Лоуъри („Драконът, моят приятел“, „Призрачна история“, „Старецът и неговото оръжие“). Въпреки че все още няма обявена официална дата за премиерата, снимките ще започнат на 17-ти април в Канада, което означва, че филмът трябва да се появи най-рано догодина в киносалоните.

Докато очакваме да видим новия „Питър Пан и Уенди“, можем да се насладим на игралния „Мулан“, който излиза на 27-ми март в кината, и „Лейди и Скитника“ на 24-ти март по Disney +.