Новата Ариел на Disney: какво се знае за предстоящия филм

Почти 30 години минаха от премиерата на „Малката русалка“, един от златните филми на Disney. Класиката успя не само да омагьоса децата на 80-те и 90-те години, но и продължава да очарова поколенията след тях с хитовете „В морския свят“ и „Част от този свят“. Ябълката на раздора бе хвърлена през юли, когато се разбра, че чернокожа актриса ще изпълни главната роля на русалката Ариел в новата игрална версия на филма. Ето и какви са последните новини около нашумялата лента.

Джона Хауер-Кинг ще бъде принц Ерик

Според The Hollywood Reporter са били водени дълги с Хари Стайлс, бившият певец от британската бой банда One Direction,  за да изпълни ролята на чаровния принц. Британецът отказва заради ангажирания си работен график, въпреки че е напълно възможно решението му да е било повлияно и от смесените чувства и реакции на феновете на новината за избора. Впоследствие неговият сънародник Джона Хауер-Кинг е назначен да изиграе избраника на сирената. Американското списание за развлечения Deadline припомни, че още през септември актьорът се яви заедно с колегата си Камерън Къф на кастинг за ролята.

Хали Бейли остава новата Ариел

Хали Бейли е родена на 27 март 2000 г. в град Атланта, Джорджия. Протежето на Бионсе има вече няколко изяви в телевизията („Grown-ish“), в киното („Last Holiday“) и издаден музикален албум („The Kids Are Alright“), но това ще бъде първата й значима изява на големия екран.
Разбира се, големият диспут бе предизвикан именно от избора на режисьора Роб Маршал афро-американката да се въплъти в  анимационната героиня. За чернокожите почитателки на Disney принцесите това определено е много щастлива новина, защото след появата на първата цветнокожа принцеса Тиана („Принцесата и жабокът“ 2009 –а) във вселената на Disney,  сега ще имат нов идол. За повечето  фенове, обаче, това е чиста небивалица, което провокира няколко много остри и силни виртуални спречквания между двете страни. Но независимо дали решението на режисьора се харесва, или не, ето какво написа самият той, когато публично аргументира избора си: „След много търсене, беше пределно ясно, че Хали притежава рядката комбинация на душа, сърце, младост, невинност, същност и чудесен глас. Всичките важни качества за безупречното изпълнение на тази култова роля.“

Хали Бейли и Джона Хауер-Кинг

Другите членове на актьорския състав

Вече се потвърдиха и част от слуховете за участитето на други таланти във филма. Списанието Variety съобщи, че забавната Мелиса Маккартни е одобрена да изиграе коварната морска вещица Урсула.  Аквафина (артистичното име на Нора Лум) и Джейкъб Трембли имат голям шанс да бъдат верните приятели на Ариел – рибката Флаундър и чайката Скатъл, а Хавиер Бардем да изигре крал Тритон.

Джейкъб Трембли, Аквафина и Мелиса Маккартни

Саундтракът

Американецът от латиноамерикански произход Лин-Мануел Мирада ще си партнира с Алън Менкен, който стои зад създаването на оригиналния саундтрак за анимацията, и с Хауърд Ашман, за да добавят допълнителни парчета към новия албум. Миранда е познат с музикалния си принос за два други известни филма на Disney-  „Моана“ и „Мери Попинз се завръща“.

Снимките на филма

Според официална информация от Disney, екранизацията би трябвало да започне в началото на следващата година.