Неочаквани факти за знаменитостите

На пръв поглед широката публика се интересува и знае почти всичко за популярните хора от бизнеса и изкуството. Но и те, като всички, имат своите тайни, известни само на най-близките им. Днес, благодарение на развитието на технологиите, верните почитатели и вездесъщите журналисти, лесно могат да бъдат открити факти от биографиите на известни личности, които не са били публично достояние.

 

 

 

 

 

 

Стив Джобс и паркирането

Приживе гениалният изобретател винаги гледал на обикновените неща малко нестандартно. Понякога това граничело с безразличие, а понякога с нарушаване на закона. Джобс, например, управлявал автомобил без номера и винаги паркирал на места за хора с ограничени възможности. Нещо повече, той се гордеел с начина, по който организира живота си.

 

 

 

 

 

Боб Марли и хиромантията

Преди да започне да се занимава изцяло с музика, Марли бил известен хиромант. Неговите пророчества, основани на четенето на съдбата по дланите, привличали хора от целия квартал, където живеел. Всички били във възторг от абсолютно точните прогнози на младия Боб. Той зарязал това занимание след като се прочул като най-добрият реге-музикант в света.

Алфред Хичкок и страховете му

Един от най-великите режсьори страдал от голямо количество причудливи фобии. През целия си живот той се страхувал от много неща, но три от тях се открояват особено ярко: страхът от полицаи, страхът от кокоши яйца и страхът от… собствените му филми. Впрочем това не му попречило да стане родоначалник на трилърите и да въведе самото понятие „съспенс“.

Уинстън Чърчил и съвременния сленг

Какво общо може да има между прочутия британски политик и съвременните младежи? Оказва се, че има. Докато бил премиер-министър на Великобритания, веднага войната, официалният оборот на документи в канцеларията му надхвърлил всички възможни граници. Тогава Чърчил започнал да използва съкращения, които измислял сам. Едно от тях – OMG (Oh my God!), се използва в цял свят и до ден днешен. Най-вече в младежката кореспонденция в месинджърите.

Елвис Пресли и странностите му

Кралят на рокендрола е известен не само с музиката си, но и със своите странности. Още преди да стане известен той започнал да боядисва косата си в черно. Всъщност Елвис е рус. Любопитно е, че вече бидейки прочут, певецът никога не е давал концерти извън пределите на Северна Америка, с аргумента, че е патриот. Съвременниците му, обаче, твърдели, че много се страхува от покушения.

 

 

 

 

 

 

 

Ейбрахам Линкълн и потомците му

Един от най-уважаваните американски президенти изгражда колосална политическа кариера, която все още се изучава в западните университети. Линкълн е известен и с успешния опит за покушение срещу него. Въпреки това, потомците му са живи и здрави. Един от внуците му от четвърто поколение е известният актьор Том Ханкс.