Бизнесмени със съвети за по-голяма продуктивност на база собствен опит

Броят на предприемачите в САЩ продължава да расте. Независимо дали са „новобранци“ или вече имат натрупан солиден опит, те се стремят да увеличат производителността и ефективността си. Ето шест съвета на успешни бизнесмени.

Създайте си сутрешен ритуал

През 2017 г. в Ню Йорк Меган Руп забелязва, че има свободна пазарна ниша, в която да се развива – клубове по така наречените скулптиращи танци, в които да обучава, както запалени танцьори, така и напълно начинаещи.

Само за няколко години – до към 2020 г. приходите на компанията й нарастват със 700 процента. Междувременно последователите й в Instagram стават 265 000 души.

Тя споделя, че в онези сутрини, когато съпругът й се грижи за бебето им, тя следва специален сутрешен ритуал – пие вода с лимон и мултивитамини, приготвя си кафе и закуска преди началото на работния ден. Това много й помага да си подреди мислите и да организира деня си.

Следете на място какво се случва в компанията ви

През юни 2020 г. Риа Греъм открива ресторант Kokomo в Бруклин. В него тя предлага карибска кухня, като сладки палачинки с живовляк, хляб със скариди, задушена волска опашка и пиле на жар.

Само за две години бизнесът й може да се похвали с печалби в размер на 4 милиона долара. Но тя нито за ден не е преставала да се интересува какво се случва на място – чете отзиви на клиенти и така преценява кои напитки се продават по-добре от други, имат ли продавачите й често проблем със сървърите.

Планирайте си времеви отрязък, в който да работите без прекъсване

Даниел Сноу е на 28 години и е основател на две компании с милионни приходи: медийната организация RapTV и маркетинговата агенция The Snow Agency. Освен това има и студио за творчески проекти Kindred, където снима видеоклипове и реклами.

Сноу признава, че никога между 9.30 часа и 11.00 часа предиобед не отговаря на позвънявания, защото не иска да бъде отвличан от това, което прави.

Убеден е, че работата без прекъсване му гарантира задълбоченост, ефективност и в крайна сметка – желания успех.

Движете се, спортувайте

Анджелис Балек създава марка бански костюми, от която печалбите й са седемцифрени. Нейни бански са носили знаменитости като Хали Бери и Наоми Кембъл. Цените им варират между 180 и 500 долара.

Балек смята, че е изключително продуктивна, защото отделя време, в което спортува. Обикновено започва деня си с бързо ходене или с плуване. „Така тялото ми се чувства освежено и подмладено“ – споделя Балек.

Почивайте си по малко през целия ден

Хоуп Дворачик Смит е основателка на козметична линия за грижа за кожата – Mutha. Тази година тя очаква да реализира нетни продажби в размер на 3 милиона долара. Намерила е баланса между майчинството и предприемачеството, като се придържа към график, който включва и малко време за нея самата.

Става дума за това, че между срещите с клиенти и воденето на децата на училище, тя намира време да чете книги за самоусъвършенстване.

Някои от любимите й заглавия са тези на Уолтър Айзъксън – авторът на биографичната книга за Стив Джобс, и „Свръхгени“ от Дийпак Чопра.

Поставяйте си цели и редовно проверявайте дали сте ги постигнали

Ерифили Гунари работи на две места: на пълен работен ден в базираната в Силициевата долина застрахователна компания SafetyWing и в рекламната компания The Z Link, на която е съосновател. Очаква се до една година The Z Link да достигне шестцифрени печалби.

Тъй като жонглира с две роли, Гунари често прави преглед дали е постигнала целите, които си е поставила предната седмица. Това я прави по-целенасочена и ефективна в работата.