Бижуто за родените през август – перидот

Смята се, че скъпоценните камъни помагат за постигането на хармония, спокойствие, любов към себе си.

 

 

 

 

Но има едно условие – да са подбрани в съответствие със зодията на човека, който ги носи.

Диамантите са най-добрите приятели на Телеца, рубините засилват страстта на Рака, опалите могат да предпазят Везните от всяка разрушителна енергия, а перидотите могат да успокоят емоциите на Лъва.

За запалените по астрологията, изучаването на положителното влияние на камъните върху представителите на отделните зодии може да се окаже невероятно интересно хоби.

Историците вярват, че концепцията за ефекта на скъпоценните камъни върху хората – в зависимост от това кога са родени, датира от библейски времена.

Има доказателства, че през I век историкът Йосиф Флавий открива връзка между 12-е камъка от нагръдника на първосвещеника Аарон със знаците на зодиака и месеците в годината.

Обичаят да се носят камъни, съответстващи на месеца, възниква около XVI век в Полша, където е било модерно да се носи ново бижу всеки месец.

През 1870 г. Tiffany & Co. публикува брошура, в която всеки месец от календара предлага свой собствен камък като идея за подарък.

И през 1912 г. Американската национална асоциация на бижутерите въвежда списък с камъни, съответстващи на всеки месец, който 40 години по-късно – през 1952 г., актуализира на база отзвуците на голям брой клиенти.

Смята се, че камъните, съответстващи на определения месец, ще помогнат на родените през него – ще намалят безпокойството им, ще повишат самочувствието им и ще им помогнат да изградят ценни взаимоотношения с хората около тях.

Някои, например, използват различни видове кристали, за да направят водата лечебна или да детоксикират кожата си.

За родените през август камъкът, който би имал най-благоприятно влияние върху тях, е перидотът. През осмия меесец на годината Слънцето преминава от огнения Лъв към земна Дева, което означава, че това е период за овладяване на емоциите.

Яркозеленият перидот ще помогне на пламенните Лъвове да се успокоят, отпуснат и постигнат мир в душата си. И колкото по-голям и по-наситен на цвят е камъкът, толкова по-силна е лечебната му сила.