Биографичен филм за Роби Уилямс

Даровитият австралийски режисьор Майкъл Грейси ще снима пълнометражен филм, посветен на известния британски певец Роби Уилямс. Ето какво друго се знае до момента:

 

Четиридесет и седемгодишният музикант е следващият подред, чийто личен живот се оказва заслужаващ екранизация. По информация на списание Deadline, кинорежисьорът Майкъл Грейси, познат с „Най-великият шоумен“ (2017), ще се захване и с кинематографски проект, носещ името Better Man („По-добър човек“).

Майкъл Грейси.

Сюжетната линия тръгва от първите стъпки на британеца в света на музиката, присъединяването му към култовата група Take That, когато е само на 16 години, и превръщането му в световноизвестна знаменитост. Освен това ще бъдат разгледани по-отблизо и проблемните му зависимости към алкохола и дрогата. Австралийският кинорежисьор не се хвърля в това начинание неподготвен – той достатъчно дълго е проучвал и разговарял лично с Роби, преди да реши да предприеме важната стъпка към снимането на филма.

Членовете на Thake That (от ляво надясно) : Гари Барлоу, Хауърд Доналд, Джейсън Ориндж, Марк Оуен и Роби Уилямс.

Искам да създам нещо наистина оригинално. Спомням си, когато бях малък и ходех на кино, че имаше филми, които взривяха ума ми и тогава си казвах: „Никога досега не съм виждал подобно нещо“. Единствено искам публиката да се докосне до моята творба със сърцето си… Няма да разкривам режисьорските си тайни, но искам Better Man да бъде едно наистина емоционално пътешествие. Историята сама по себе си е достатъчно фантастична и затова реших да добавя само малко вълшебство към реалните случки.“ – споделя австралиецът.

Част от дискографията на Роби Уилямс.

Роби Уилямс може и да не е нито най-добрият певец на света, нито най-добрият танцьор, но все пак успява да продаде над 80 млн. копия дискове по целия свят.” – добавя Майкъл Грейси. А може би именно в това се крие тайната на огромния му успех?

Все още нищо не се знае за премиерата и актьорския състав на Better Man, но се очаква снимките му да започнат през лятото.

„Бохемска рапсодия“ и „Рокетмен“.

Да припомним, че това е един от многото биографични филми, посветени на известни музиканти. Да започнем с Amy, посветен на Ейми Уайнхаус. През 2018-а видяхме носителя на „Златен глобус“ „Бохемска рапсодия“, разказващ за паденията и възхода на Фреди Меркюри от „Куийн“, „Рокетмен“ от 2019-а за Елтън Джон, „Звезден прах“ от 2020-а за Дейвид Боуи. Очакваме с нетърпение през 2022-а I Wanna Dance With Somebody за Уитни Хюстън, а миналата година също така излезе и „Респект“ за Арета Франклин, за който вече писахме – https://special.bg/prez-dekemvri-gledame-nov-biografitchen-film-posveten-na-velikata-areta-franklin/ .