2020-а – Годината на Белия Метален плъх

Плъхът е първото животно от китайския хороскоп и се счита за  най-уважавания знак. Тотемът на годината притежава висок интелект и интуиция. Плъхът е отличен тактик и стратег, така че потайното и хитро животно успешно се справя с всякакви житейски проблеми.

 

Според китайския календар новата 2020 година няма да започне на 1 януари, а в деня на второто новолуние след зимното слънцестоене. Металният плъх „ще застъпи на поста“  на 25 януари 2020-а и ще прекрати „царуването” си на 11 февруари 2021 година.

Елементът на 2020 -а е метал, а цветът на съответствието е бял. Металът е траен материал, който олицетворява постоянство, сила, твърдост и решителност. Затова металният плъх се характеризира с борбеност, чувство за справедливост и несъкрушим  характер.

Белият цвят символизира чистотата, мъдростта, искреността, добрите намерения и безупречното съвършенство. Така че символът на годината ще помага на онези, които възнамеряват да постигат целите си по честен начин, да защитават света около себи си и да уважават хората. Хората, които са свикнали да  преуспяват на чужд гръб или с измами и мошеничество, ще претърпят неуспехи и разочарования.

Китайският хороскоп уверява, че съчетанието между Годината на Плъха и елемента метал ще донесе успех на целенасочени и амбициозни хора. На онези, които се стремят да забогатеят и да заемат висока позиция в обществото, Плъхът ще помогне да постигнат желания резултат, при условие че са готови да се посветят изцяло  на постигането на целта.

Символът на 2010-а има отлична памет, способна да улавя и най-малките детайли и да извлича подходяща информация от дълбините на подсъзнанието в точното време. Той винаги е пълен с енергия, може едновременно да комбинира няколко неща и изисква същото старание от останалите.

С него е невъзможно да се спори или да се правят опити да бъде разубеден. Плъхът много точно защитава собствената си гледна точка и може периодично да склонява към егоизъм. Затова през новата година е важно да се борим по всякакъв начин с това качество и да помагаме на другите, въпреки собствените си желания.

Тъй като Плъхът е символ на любов и внимание, най-добре е да  изградим новите си връзки  въз основа на взаимното доверие. Ако честността се превърне в приоритет, новосъздадената любов и приятелствата ще бъдат щастливи и трайни. Но тъй като елементът метал прави хората по-студени и не толкова общителни, новите запознанства ще се осъществяват много бавно.

Колкото до здравето, 2020-а би трябвало да угоди на всички. Експертите препоръчват да бъдем максимално активни, да се занимаваме със  спорт и да напуснем зоната си на комфорт. Това ще подобри настроението и благополучието ни.

Предстоящата Нова година 2020 ще бъде високосна, тоест в календара ще се появи допълнителен 366-и ден (29 февруари). Трябва да се отбележи, че високосна година не е присъда, а по-скоро изключение от правилото! Напразно някои очакват от нея неприятности, бедствия и загуба на равновесие в живота. Всичко ще е точно обратното.

Тъй като 2020-а е годината на металния плъх, астролозите вече заявиха, че металът е броня, която ще помогне да се издържат на всякакви опасности. Все пак да не забравяме, че през високосната година може да настъпят непредсказуеми събития, които никой не очаква. Но това не означава, че трябва да седим и да чакаме фатални „урагани“. Напротив, в такива години е задължително да бъдем активни на всички фронтове в живота, да правим планове, за да можем да измъкнем сиренето преди капанът да се затвори.

Астролозите прогнозират, че 2020-а ще бъде подходящо време за сключване на бракове и раждане на деца, а бялата козина на плъха ще „покрие“ със своята чистота всички съмнения и провали.