Mercedes-Benz AMG GT 63S

Автомобилът със спортна динамика е способен на изключително бързи спринтове и се отличава с  най-висок комфорт. Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ Coupé е на челна позиция в семейството на моделите с четири врати на Мерцедес.

 

Неговите динамични AMG сензори на двигателят се грижат за възможно най-добро свързване на двигателя с мощност от 470 kW (639 конски сили ) и купето на колата при всяка пътна ситуация. Именно при спортен стил на шофиране електронно регулируемият AMG блокиращ диференциал на задния мост позволява по-добро ускорение при излизане от завои. Купето с четири врати не само ускорява само за 3.2 секунди от 0 до 100 километра в час, но го прави по най-оптималния начин за сцепление на колата с пътя благодарение на допълнителната програма за шофиране Race system. Ако включите в режим Drift са възможни и екстремно спортни пътни маневри. А характерната предна част с дизайн Jet-Wing с декоративен елемент дава да се разбере от пръв поглед, че това е AMG GT Coupé оттговаряйки напълно на философията на дизайна на AMG: чувствена яснота, характерни пропорции и много обем.

Дори да изглежда безобиден на външен вид за хората, които не се интересуват от коли, този Benz  в момента е един от най-бързите заводски коли на компанията. В някои случаи е в състояние да надвие дори Ferarri.  AMG GT 63S е директен отговор на Audi RS6 и в крайна сметка е по-бърз,като по този начин Mercedes отвори един нов сегмент , в който засега изглежда са на първи позиции.