“Замръзналото кралство II” продължава да чупи рекорди…

Преди броени дни излезе продължението на един от най-касовите филми за всички времена –  „Замръзналото кралство“. Това е шестият филм на Disney за тази година, който чупи всички боксофис рекорди. Но и това не е всичко…

Disney ликува

Манията Frozen

От януари киностудията е спечелила повече от 8 млрд. долара от глобалните си боксофиси, подобрявайки предишния си рекорд от 2016 година. А тяхното щастливо число е определено шестицата – тазгодишният номер на боксофис разбивачът „Замръзналото кралство“ II.

„Замръзналото кралство“

След продължителни трудности, постоянни промени и незадоволителни опити, някои от които са инициирани от самия Уолт Дисни, „Замръзналото кралство“ най-сетне излиза по кината през 2013-а. Филмът, базиран върху известната приказка на Ханс Кристиан Андерсен „Снежната царица“ представя инфантилният, но с голямо сърце снежен човек Олаф, смелият продавач на лед Кристоф, верният му другар – еленът Свен, и любимите на милиони зрители по света сестри – принцеса Анна и кралица Елза. Интересният сюжет, запленяващата музика, красивата анимация и очарователните герои спечелиха на създателите и на екипа на лентата 1.2 млрд. долара и няколко престижни награди, сред които и „Оскар“ за най-добър анимационен филм за 2014 година. Нищо чудно, че Disney не се отказа от възможността да сътвори и втора част на един от най-великите си шедьоври за всички времена.

„Замръзналото кралство II

Шест години след премиерата на първия филм  действието на „Замръзналото кралство II“ се развива три години след историята от първата част. Елза, Анна, Кристоф, Свен и Олаф се отправят на епично и опасно приключение към Омагьосната гора не само, за да спасят дома си Арандел, но и да открият и източника на снежните сили на Елза.
Визуалният разказ спечели между 120-140 млн. долара само през така наречения отварящ уикенд на боксофиса.

Причините за успеха

Факторите, разбира се, са много – сценарият, анимацията, музиката  и персонажите са наистина невероятни. Посланието към подрастващите, най-вече към момиченцата, че любовта към ближния (Анна и Елза) и към самия себе си са също толкова важни, колкото и романтичната любов.  Но според главния редактор на Fandango – Ерик Дейвис, една от причините е  свързана и с националния празник – Денят на благодарността, който бе избран за дата на премиерата. „Лентата ще продължава да носи все повече доходи,  – смята редакторът. – Не остават други, толкова важни филми, до Коледа.“.
Определено култовата песен на Елза „Слагам край“ отдавна е близка и любима на малки и големи. Със сигурност  може да очакваме още повече приходи и счупени рекорди от „Замръзналото кралство II“, все пак световната мания по филма вече е придобила пандемични размери.