„Уорнър Брос.“ приготвя Джейсън Момоа за нов проект

Звездата от „Аквамен“ и „Дюн“ – Джейсън Момоа е готов да се включи в екранизирането на филм, посветен на една от най-нашумелите видеоигри през последните десет години. Ето за какво иде реч:

 

По информация на The Hollywood Reporter, 42-годшният американец се готви да подпише договор с американското киностудио, което ще му гарантира място в предстоящата лента „Майнкрафт“, вдъхновена от едноименната компютърна игра.

Джейсън Момоа.

За тези, които не са запознати с нашумялата игра, тя е дело на шведския разработчик на видеоигри Mojang Studios и позволява на играчите да създават цели светове само с блокчета (нещо като виртуално лего). За нула време лансираният през 2011-а триизмерен шедьовър се превръща в истинска сензация със своите 100 млн. потребители. Преди 8 години Microsoft купува Mojang Studios за сумата от 2.5 млрд. долара.

Видеоиграта „Майнкрафт“.

Да припомним, че през последните години гейминг индустрията се оказа доста сполучливо вдъхновение за света на седмото изкуство, след лансирането на два филма, посветени на японския компютърен персонаж Соник, и миналогодишния „Свободен играч“. Затова не е чудно, че от „Уорнър Брос.“ са решили да спечелят още повече, след като екранизират „Майнкрафт“.

Плакатите на „Соник“ и „Свободен играч“

До този момент се знае само, че Наполеон Дайнамайт и Джаред Хес ще режисират бъдещия кинематографски проект, а Джейсън Момоа ще изиграе някой от основните персонажи.