Все по-популярните плитки

Защо прическите в стил бохо шик стават все по-популярни? Небрежните „бохемски” плитки отново са актуални. От началото на годината на червените пътеки и килими започнаха да се появяват първите предвестници на лекомислието.

Освен ярки цветове, неон и обемисти аксесоари звездите демонстрираха и хлабави, небрежно сплетени плитки, които започнахме да наричаме „бохемски”.

Названието им тръгна от boho-chic – модният стил, основан на бохемски и хипарски влияния, който беше особено популярен в края на 1960-е, а през 2000-е беше възроден и активно се прилагаше от актрисата Сиена Милър и модела Кейт Мос.

Кейт Мос.

Днес виждаме Хейли Бибър на връчването на „Оскар”-ите, неотдавнашната именница Роз Хънтингтън–Уайтли на представянето на новото си червило Rosie Inc. в Лондон, актрисата  Аня Тейлър–Джой с бяла, старателно сплетена плитка – просто тръгнала по някаква своя работа. Всичките бяха избрали плитки, всяка – по свое усмотрение.

Привидната небрежност всъщност е съвсем практична – красотата на плитката е не само в това, че може да бъде променяна в зависимост от случая и тоалета, но и в това, че всеки може сам да си направи такава прическа. Плитката е удобен начин косата да не ти пада на лицето през деня, да я скриеш, ако сметнеш, че прическата ти не е както трябва. Важни са детайлите: плитката може да е стегнато сплетена, а може и да е съвсем хлабава, с оставени свободни кичури около лицето – така прическата ще има по-актуален вид.

Хейли Бибър.

Според стилисти „бохемската” плитка е ярък акцент, който може допълнително да бъде подчертан с аксесоари –  по този начин носещата я се превъплъщава в момиче от епохата на „Уудсток”.

Оптималното в стила бохо е пълното игнориране на стандарта всеки кичур да си е на мястото. Затова при тази прическа не е нужно да се притесняваме дали ще се разплете или ще се запази „монолитна” през целия ден.

Ако не сте готови рязко да преобразите външността си, не искате да се подстригвате или да си боядисвате косата, може би тези плитки ще ви помогнат да бъдете различна, без да предприемате подобни промени.