„Ходът на кралицата“ покорява и „Бродуей“

На култовия сериал на Netflix – „Ходът на кралицата“, по който пощуря целият свят, му предстои в най-скоро време да бъде адаптиран в изцяло нов формат. Разказваме ви какво се знае до този момент за бъдещия проект, който ще се зароди в самото сърцето на Ню Йорк:

 

Едва ли покойният американски писател Уолтър Тевис е очаквал, че един ден разказаната от него история през 1983 г. ще се превърне в тотален хит – гледан от над 60 млн. зрители. В него се запознаваме с младата американка Бет Хармън, която благодарение на господин Шайбъл преоткрива страстта си към шаха, оказващ се нейният сигурен билет към световната слава.

Докато Бет постепенно се издига в йерархията в света на шаха, изцяло доминиран от мъжете, тя осъзнава, че трябва да „матира“ и порочните си зависимости към алкохола и различните медикаменти. Същевременно тя се опитва да излекува и нанесените ѝ в детството травми, запечатали се в душата ѝ. В ролята виждаме блестящата новоизгряваща звезда Аня Тейлър-Джой, чиято безупречна актьорска игра преди броени дни ѝ спечели престижната награда „Златен глобус“, както вече писахме – https://special.bg/golden-globes-2021-moda-predstavyane-i-makiazh/  .

Преди дни списание Variety разпространи новината, че книгата и сериалът от седем епизода ще се превърнат в комедиен мюзикъл на „Бродуей“: „Това е такава привилегия за Level Forward (американска компания, която разработва, продуцира и финансира качествени развлекателни проекти с опитни продуценти, печелили „Оскар“, „Томи“ и „Еми“) да драматизира „Ходът на кралицата“ – още повече като музикална комедия. Тази история отразява и нашите съвременни борби за равенство между половете и расите. Ето защо сме толкова развълнувани час по-скоро да започнем работа по мюзикъла.“ – споделят Адриен Бекър и Джулия Дунец, главен изпълнителен директор и продуцент в Level Forward.

„Бродуей“, Ню Йорк.

Впрочем феновете на Бет Хармън изгарят от желание да видят любимата си героиня отново във втори сезон на хитовия минисериал. Въпреки че персонажът е изцяло плод на въображението на Уолтър Тевис, а американската компания за стрийминг не е предвиждала създаването на повече от един сезон, надеждата умира последна (подобно на култовия филм на Люк Бесон от 2014-а „Люси“). Все пак почитателите на „Ходът на кралицата“ ще получат в най-скоро време цял бродуейски мюзикъл.