„Хари Потър“: Лорд Волдемор най-накрая получава собствен филм

Прекрасна новина за всички фенове на поредицата за момчето магьосник! Преди броени дни френският кинорежисьор Жорис Фокон Гримо лансира първия трейлър на филма „Къщата на Гонт: Произходът на Лорд Волдемор“ (The House of Gaunt : Lord Voldemort Origins), посветен на един от най-страшните злодеи на всички времена. Ето какво друго се знае до този момент:

 

След огромните успехи на сагата „Хари Потър“ и новата поредица „Фантастични животни“, разказваща за талантливия вълшебник и зоолог Нютон Скамандър, по всичко изглежда, че вселената на Джоан Роулинг ще става все по-голяма и по-голяма. Освен новите игрални серии, за които неотдавна се разбра, сега дойде редът и на френския филмов режисьор Жорис Фокон Гримо да представи своята пълнометражна творба.

Жорис Фокон Гримо

Въпреки че жанрът се води „фен фикшън“ (измислена история за герои, място или вселена, дело на фенове, вдъхновени от дадена поредица), филмът ще представи по-ясно историята за произхода на Том Мерсволуко Риддъл – бъдещият Черен Лорд. Всички, които са добре запознати с приказните истории на Дж.К.Роулинг, добре знаят, че в шестата книга от поредицата – „Хари Потър и Нечистокръвния принц“ – се разказва по-подробно за личния живот и мотивациите на Лорд Волдемор. Това означава, че най-накрая ще видим майка му Меропа и неговите роднини от рода Гонт – наследниците на Салазар Слидерин – нещо, което определено липсваше в шестия филм.

Впрочем, въпреки че бъдещето заглавие е фен фикшън, съдейки по трейлъра, специалните му ефекти, актьорската игра и операторството не отстъпват на тези в Холивуд.

Отляво: Кристиан Коулсън в ролята на Том Риддъл в „Хари Потър и Стаята на тайните“ (2002), отдясно: Ралф Файнс в образа на Лорд Волдемор в „Хари Потър и Огненият бокал“ (2005).

Този визуален разказ, посветен на Волдемор, ще бъде разделен на две части. Първата ще разкаже за предците и семейството му, за да могат зрителите по-добре да разберат психологията на персонажа. А втората – за неговия апогей, когато става най-страшният зъл магьосник в света.“ – разказва Гримо през 2018 г. пред медията Konbini.

„Къщата на Гонт: Произходът на Лорд Волдемор“ се очаква да излезе на 29-ти май тази година, но все още не се знае дали ще бъде разпространен само дигитално или ще се появи и на голям екран.

Оттук можете да видите трейлъра – https://www.youtube.com/watch?v=ubRz72gCzKI&feature=emb_logo .