Versace казва „не“на кенгурската кожа!

След като стотици хиляди кенгурата загубиха живота си в австралийските пожари, които продължават да бушуват, брандът обяви, че повече няма да ги използва за кожените си колекции.

 

 

Природна катастрофа

Това, което сега се случва в тихоокеанската държава, промени за отрицателно кратко време световната флора и фауна. От септември миналата година огнената стихия вече е успяла да превърне 10 мил. хектара в пепел. Впоследствие множество животни или загубиха домовете си, или се простиха с живота си. След тези ужаси светът не можеше повече да стои безучастно, затова се предприеха мигновени екологични мерки. Впрочем и модната индустрия не остана равнодушна.

Versace с благородна постъпка

Докато смелите огнеборци гасят пожарите, италианската модна къща се отказа повече да използва кожата от кенгурата за дрехите и аксесоарите си. Крайно необходима мярка, след като всяка година повече от 2.3 милиона кенгурата се използват за търговска цел, а няколко хиляди от тях загиват при сегашните природни бедствия в Австралия. Фактически италианският бранд само потвърждава и застава твърдо зад решението си от 2018 -а, когато изцяло решава да спре използването на животински кожи. Благородна и похвална постъпка, така или иначе изкуствените кожи не са по-лоши от истинските.

Модната индустрия в помощ на Австралия

Трагедията сякаш още повече сплоти мнозина, особено модните дизайнери. Френската луксозна компания Kering съобщи, че ще изпрати 1 милион австралийски долара, а други марки са избрали да представят нови тематични колекции, печалбите от които ще бъдат дарени на австралийските асоциации. Освен това испанският бранд Balenciaga и Лори Тилеман – Мис Франция 2011, изработиха специални суитчъри с принт на сладка коала и логото на WWF (Световен фонд за природата). Очаква се и много други брандове и звезди също да се включат в благородната кауза.