2021 Buick Envision – във високия клас за луксозен SUV

Новият Envision на Buick от второ поколение е привлекателен и по-евтин от другите компактни луксозни джипове, но готви атака за премиум- сектора.

За да демонстрира най-новите амбиции на Buick, Envision е с най-модерната облицовка на Avenir. Може да се похвали с ексклузивен мрежест дизайн на решетката и лъскави 20-инчови джанти. Вътре има каптонирани кожени седалки с функции, които не се срещат при Essence модели – нещо, заради което са по-малко предпочитани. В новия Envision е предвидена функцията масаж на седалката на водача, вентилирани предни седалки, отопляеми задни седалки и безжично зареждане. Това е и единственият  Envision, който се предлага с адаптивен круиз контрол, огледало за обратно виждане със захранване, камера и асистент за самостоятелно паркиране. Джипът със задвижване на всички колела струва около 47 000 долара.

Цялата атмосфера в Buick е приглушен лукс, като пилотската кабина е проектирана така, сякаш трябва да обгради водача с всички възможни екстри. Големият 10.2-инчов сензорен екран осигурява лесно управление и се предлага стандартно с безжичен Android Auto.

Успокояващото ръмжене идва от новия 2.0-литров четирицилиндров турбокомпресор на Еnvision, който е малко по-силен на празен ход заради специфичния турбомотор. Новият 228 к.с. четирицилиндров двигател е единственият, който се предлага в Еnvision, замествайки турбо 2.0-литровия с мощност 252 к.с. и 2.5-литровия четирицилиндров двигател с 197 конски сили. Спринтът до 100 километра в час става за 7.2 секунди. В града Еnvision е успокояващо отзивчив, а по-ниският въртящ момент на двигателя му дава предимство при магистралните скорости. Този нов двигател осигурява и по-голяма икономия на гориво.

Колкото и да е странно, деветстепенната кутия има специален ръчен режим, който държи предавките до червената линия, освен ако водачът не инициира смяна чрез монтирани на волана пера за превключване. Освен това и стабилният педал на спирачката осигурява мощно, заковаващо спиране. Дори с добавянето на избираеми режими при шофиране, включително спортна настройка, няма да имате неприятно разтуптяващи преживявания зад волана на Еnvision. Причината – отговаря приоритетно на две изисквания – удобство и практичност.