Улица „Стоянка Мутафова“ е вече факт

Почти три години след кончината на великата българска актриса, в столицата кръщават улица в нейна чест.

 

 

След като друга столична улица бе кръстена в чест на даровития български журналист Милен Цветков, преди няколко дни Столичният общински съвет взе решението също да окаже почести на Стоянка Мутафова.

Стоянка Мутафова.

Улицата ще се намира в район „Витоша“, квартал „Драгалевци“, в близост до други, носещи имената на влиятелни български личности. Сред тях се открояват тези на художника Ненко Балабански и оперната певица Христина Морфова. Но улицата, по думите на районния кмет Теодор Петков, все още не съществува, но тепърва ще бъде построена. Любопитно е да се спомене, че инициативата става факт благодарение на една от най-добрите приятелки на Стоянка Мутафова – певицата Богдана Карадочева, както и на актьори от Сатиричния театър.

Карта на улица „Ненко Балкански“, намираща се в район „Витоша“. Близо до нея трябва да се появи и бъдещата улица, която ще носи името на бележитата актриса.

Народът много я обича, с такава любов, с такова отношение. Качих се в трамвая, ватманът ми вика: „Моите съболезнования“. До такава степен любов към Стоянка.“ – сподели дъщеря ѝ Мария Грубешлиева (Муки).