Кръщават улица в памет на Милен Цветков

Две години след трагичната смърт на даровития български журналист, Столичният общински съвет реши да именува улица в негова чест. Ето за какво иде реч:

 

На 19-ти април 2020 г. колата, управлявана от 53-годишния журналист, бе жестоко блъсната от автомобил, докато чакаше светлините на светофара да светнат в зелено до столичния мол „Парадайз“. Страшната катастрофа бе причинена от 22-годишен младеж, който според очевидци бил под силното въздействие на алкохол и всякакви наркотични вещества. За съжаление, Милен Цветков почива малко по-късно, непосредствено преди да бъде приет в болница „Пирогов“.

Планирано е отсечка, част от улица „549“ в район „Подуяне“, оттук насетне да носи името на даровития и тъй харесван български журналист.

Милен Цветков остави ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиостанции, които се намират на територията на София“ – гласи внесеното от Симеон Ставрев предложение за преименуването на улицата в жест на скъпия ни сънародник.