TVR SAGARIS – бърза и отличаваща се от всички останали

Вместо да създадат привлекателна за всеки вкус кола, от TVR се фокусираха върху производството на лимитирана серия автомобили, отличаваща се от всички останали.

 

И със спортния автомобил TVR Sagaris британският производител успя да изпълни амбициозната си задача.

TVR правят своя дебют през 2003 г. на автомобилното изложение MPH03. Показват пилотния си модел през 2004 г. на автомобилното изложение в Бирмингам, а последната версия на Sagaris пускат за продажба през 2005 година.

Моделът – вдъхновение е TVR 350T, като корпусът на Sagari е по-широк и по-нисък.

Снабден е с многобройни вентилационни отвори, предназначени да охлаждат колата с часове без допълнителни системи при високи скорости. Освен това в Sagaris са включени и термостатично регулируеми входящи вентилационни отвори.

Проектантите на Sagaris са взели доста необичайно решение – той е с асиметричен покрив над страната на водача, повдигнат, за да освободи място за шлем. На пътя TVR Sagaris излъчва агресия, като дори и паркиран, автомобилът крещи с мощността си.

Сърцето на Sagaris представлява 4.0-литров атмосферен двигател, който развива 406 конски сили. Невероятно мощният двигател и леките въглеродни влакна превръщат компактния Sagaris в ракета на пътя.

Но да управлявате Sagaris в ежедневието си е истинско предизвикателство. По-широката престилка, както наричаме задния калобран, означава намален кръг на завъртване. Това превръща паркирането на тесни места в истинско предизвикателство за отличници.

Но на пътя ще се чувствате толкова уютно, като у дома си – колата възнаграждава своите собственици с извънредна пъргавина, на която могат да завидят дори водещи немски марки. Този екзотичен и запомнящ се автомобил може да се закупи на цена от около 105 хил. долара.