Третата трилогия на “Междузвездни войни” – срам за “Дисни”

За „Дисни“ – световноизвестната американска компания, владетелката на магически светове, не всичко е така розово, както си представят всички. Въпреки големите си успехи, в „Дисни” ще трябва да си признаят, че третата трилогия на една от най-известните им саги – „Междузвездни войни“ – е пълен провал. Ето за какво става въпрос:

 

Истината боли – „Дисни“ не само ще трябва да направи публично признание за провала на „Междузвездни войни“, но и най-вероятно ще му се наложи да „изтрие“ трите последни филма за приключенията на семейство Скайуокър: „Силата се пробужда“, „Последните джедаи“ и „Възходът на Скайуокър“ от дигиталното си пространство. Такава е вътрешната информация от света на седмото изкуство, с която разполага ютубърът и журналист Dicktor Van Doomcock. Причината – хилядите разочаровани филмови критици и верни фенове на поредицата.

„Силата се пробужда“, „Последните джедаи“ и „Възходът на Скайуокър“.

В същото време до американския влогър е достигнала информация, че от „Дисни“ планират да продължат с пренаписването на историята на „Междузвездни войни“ чрез нови сериали, качвани директно в дигиталната им платформа Disney+. Това ясно си пролича от успешния им телевизионен проект „Мандалорианецът“, който помогна за привличането на много нови абонати на стрийминг услугата на прочутия бранд.

„Мандалорианецът“.

Най-радостната новина, която разкрива Doomcock, е, че от „Дисни“ обмислят да съберат тримата главни героя – Люк Скайуокър, Лея Органа и Хан Соло: „Източниците ми, пожелали анонимност, споделиха, че са видели кадри, в които Люк, Лея и Хан са заедно.“ – разказва с вълнение ютубърът. Припомняме, че в седми, осми и девети епизод те присъстваха заедно в общо 10 минути екранно време – нещо, което силно фрустрира почитателите на култовата сага.

Знаковото трио – Люк Скайуокър, принцеса Лея Органа и Хан Соло (кадър от „Епизод IV – Нова надежда“ от 1977 година).

От компанията „Дисни“ обаче явно са си взели поука от последните несполучливи кинематографски проекти и ще залагат повече на качествения сценарий. Както вече споменахме, „Мандалорианецът“ е добър пример за успешен проект на компанията, но само времето ще покаже как ще се развива знаковата поредица и дали „Дисни“ наистина ще „изтрие“ последните три филма от сагата.

Dicktor Van Doomcock.

Banker Special вече разкри някои от предстоящите планове на американската компания за „Междузвездни войни“  https://special.bg/nov-film-ot-sagata-mezhduzvezdni-voyni/ .