Нов филм от сагата „Междузвездни войни“

Пати Дженкинс ще е първата жена, която ще режисира филм от сагата „Междузвездни войни“. Той ще бъде пуснат по екраните за Коледа през 2023 г., но вече са известни някои подробности.

 

Новата част от легендарната сага ще се казва „Измамната ескадрила“. „Сюжетът ще се развива в галактиката на бъдещето, където зрителите ще станат свидетели на едно ново поколение космически пилоти, които безстрашно ще рискуват живота си“ – разкри Катлийн Кенеди, президент на Lucasfilm, компанията, продуцираща легендарната сага, чийто първи филм е разпространен през 1977 година.

Пати Дженкинс.

Освен новия филм ще се появяват и няколко нови поредици, „подпечатани“ със знака на „Междузвездни войни“ – две серии на „Мандалорианците“ и една, посветена на завръщането на известния Ландо Калрисиан.

 „Букет“ взаимосвързани истории       

Актрисата Росарио Доусън ще изиграе джедайката Асока Тано, която се появи във втория сезон на „Мандалорианецът“.  Неговите създатели – Джон Фавро и Дейв Филони ще работят и по „Рейнджъри на Новата република“ – който ще се появи също около Коледата на 2023 година.

Росарио Доусън ще изиграе джедайката Асока Тано.

„Тези взаимосвързани сериали ще привлекат интереса както на верните фенове на „Междузвездни войни“, така и нови публики“, убедена е Катлийн Кенеди, обяснявайки, че интригите във филма ще спрат дъха дори и на най-претръпналите зрители.

Ролята на Ландо, който помним като игривия и приказлив герой от първата трилогия на „Междузвездни войни“, ще бъде написана от Джъстин Симиен, познат като създателя на веселата коледна комедия „Скъпи бели хора“.

Множество поредици

Списъкът от филми продължава с космическо разследване, носещо заглавието The Acolyte. Зад него стои един от създателите на френско-британския комедийно-драматичен филм от 2005 г. „Руски кукли“ – режисьорът Лесли Хедлънд.

От „Дисни“, където отговарят за разпространението на звездната сага – обявиха, че вече подготвят десет сериала „Междузвездни войни“, създадени във вселената на супергероите на Marvel. Така че феновете да се готвят – очакват ги незабравими филми през следващите няколко години.