Тейлър Суифт си къса нервите с музикалната индустрия

Животът на изпълнителката на Shake It Off не се състои само от успехи и щастливи емоции. Разказваме ви защо в момента русокосата чаровница води битки с музикалния бранш.

 

Всичко започна през лятото на 2019-а, когато музикалният мениджър и предприемач Скутър Браун купи звукозаписната компания The Big Machine Label Group за около 300 млн. долара. Това е същата компания, с която младата Тейлър Суифт подписва договор, преди да започне да покорява върховете на музикалния свят.

Скутър Браун.

Но заради новата придобивка на Скутър Браун, Тейлър береше доста ядове покрай лансирането на документалния ѝ филм „Мис Американа“, както вече писахме – https://special.bg/teylar-suift-dokumentalniyat-film-po-netflix-vetche-ima-ofitsialna-data-na-izlizane/ . Но драмата не приключва дотук…

По информация на списание Variety, в понеделник, 16-ти ноември, Скутър Браун е продал правата за първите шест албума на Тейлър Суифт на инвестиционния фонд Shamrock Holdings, без да информира предварително звездата за намеренията си. Това, разбира се, изобщо не се понрави на носителката на няколко награди „Грами“.

Още на следващия ден 30-годишната певица използва профила си в социалната мрежа Twitter, за да просвети многобройните си фенове за актуалния скандал. Тя разказа и за дългогодишните си неуспешни борби за получаването на правата върху въпросните студийни албуми.

Всичко това наложи американката да намери друг изход от неприятната ситуация: „Наскоро започнах да презаписвам старата си музика. Това се оказа много вълнуващ и креативен процес. Приготвила съм ви и множество допълнителни изненади. Държа да ви благодаря за цялата подкрепа по време на тази все още продължаваща сага и нямам търпение да чуете това, за което си мечтая. Обичам ви и продължавам в същия дух. Тейлър“.