Тейлър Суифт: Документалният ѝ филм по Netflix вече има официална дата на излизане

Феновете на звездата би трябвало да ликуват и има защо. Тейлър Суифт публикува в Instagram профила си датата на излизане на предстоящия ѝ документален филм – „Мис Американа“. Ето какво се знае досега.

 

През ноември 2019 г. певицата повиши нивото на любопитство на най-верните си фенове, след като обяви във всички социални мрежи, че тепърва ще излиза визуален разказ, посветен на нейната кариера. Но и проблемите не закъсняха… Става дума, че бившата ѝ звукозаписна компания забрани използването на някои песни в лентата.

Компанията Netflix посвещава документален филм за последните години от моя живот. Но Скот Боркета и Скутър Браун, собствениците на звукозаписната компания, забраниха използването на старата ми музика и каквито и да е части от нея и от моите представления. – обясни звездата с дълъг пост в Twitter в средата на ноември. Но нито творбите ми са споменати в лентата, нито звукозаписаната компания Big Machine Records.“

В началото на декември, след като Тейлър Суифт сподели факти за „тираничния контрол“, който бившият ѝ лейбъл упражнявал, най-накрая списание Variety обяви, че документалният филм вече е получил одобрение.

Тейлър Суифт, Скот Боркета и Скутър Браун.

След толкова битки и нерви, чикагската компания Pitchfork информира, че документалният филм първо ще бъде представен на 23 януари по време на ежегодния филмов фестивал „Сънданс“ в Парк Сити, Юта. След това – на 31 януари лентата, която е дълга час и половина, ще бъде достъпна в сайта на Netflix и няколко киносалона.

Тейлър Суифт разкрива себе си не само като творец, но и като жена, впрягаща невероятната сила на гласа си.“ – пише за филма в Netflix.