Честит рожден ден на Чарли Шийн!

Днес, 10 септември, един от провокативните актьори на Холивуд, бунтарят Чарли Шийн, става на 55 години. Актьорът винаги е имал скандална репутация. Той може да се среща с няколко момичета едновременно, но това не му пречи да получава по 2 млн. долара за всяка серия от популярната телевизионна поредица „Двама мъже и половина”.

 

Талантливият изпълнител, чието истинско име е Карлос Ирвин Естевес, е роден през 1965-а в Ню Йорк в семейството на актьорите Мартин Шийн и Джанет Темпълтън. Въпреки бурния си личен живот, многобройните връзки, скандалите и злоупотребата с наркотици и алкохол, актьорът спечели сърцата на милиони зрители преди всичко със завладяващото си участието в над 70 кино ленти, сред които „Червена звезда”, „Взвод”, „Ничия територия”, „Уолстрийт”, „Морски пехотинци” „Смотаняци” и, разбира се, в телевизионния сериал „Двама мъже и половина”.

Едно от безспорните му качества е, че винаги има какво да каже – за себе си, за жените, за професията си и за живота. Припомняме ви някои от неговите най-пиперливи, откровени, но и мъдри изказвания.

Имате право да ме убиете, но не и да ме осъждате.

Най-добрият начин да избегнеш разбитото сърце е да се преструваш, че нямаш такова.

 Хората мислят, че съм развратник, но това не е така. Аз просто обичам жените. Никога не съм броил колко жени съм имал. Ако все пак искате да посоча приблизителна цифра, тогава съм спал с около пет хиляди жени.

Харесвам женските стъпала. Отказвал съм среща на момичета само заради стъпалата им, ако пръстите са с неправилна форма, прекалено дълги или криви.

Едно момиче трябва да има красиво лице, но аз харесвам повече симпатичните, отколкото красивите. Натали Портман е красива. Мила Кунис е симпатична. Дяволски симпатична! Не я познавам, но съм и фен.

Струва ми се, че понякога бъркат моята страст с гняв. Не мисля, че хората са готови за посланието, което нося с цялата си дива любов.

 Губя с 0:3 в мача с брака. Резултатът е на таблото.

 Ако ви дам мозъка си назаем, след три минути ще ми го върнете обратно – просто не можете да понесете това.

 Смъртта е за глупаците! Смъртта е за дилетантите!

 С усърдие и концентрация, с яростна ненавист… Или обичаш, или мразиш. Ако живееш посредата – не получаваш нищо.  

Имам само една скорост. И тя се нарича: Напред!

Писна ми да се правя на обикновен човек. Писна ми да се преструвам, че не съм дяволска рок звезда от Марс, и че хората просто не могат да ме разберат… Не може да наблюдавате напредъка ми, имайки нормален мозък.

Не мисля, че мъдро да се живее със съжаления. Разбира се, налага се да съжалявате за нещо. Но каквото и да правите, то е част от онова, което сте сега.

Имам магически сили. През повечето време, и дори в съня си – аз съм същински F-18. Ще те унищожа във въздуха и ще започна да установявам собствения си ред на земята.  

Отначало бях актьор, който просто се опитваше да се наслаждава на това, което прави. А на следващия ден станах потребителски продукт.

 Пристрастен съм към един наркотик. Той се казва Чарли Шийн. Не може да го получите никъде, защото, ако го опитате – ще умрете. Лицето ви ще се стопи, и децата ви ще плачат на взривеното ви тяло.

 Най-лошото нещо, което ми се е случвало е предозирането.

 Взимам по седем грама кокаин наведнъж, иначе не мога да си почина.

 Има граница между увереност и самочувствие. И когато я загубите, започват проблемите.

 Просто се уморих – изтощих се и се уморих от живота си на вампир. Затова спрях да пия.

 Шон Пен е най-добрият актьор от нашето поколение.

 Помолих режисьора в моите сцени да има маса. За да мога да се облегна на нея и да не падна от недостиг на сън. Това би било професионално решение от негова страна.

 Като деца не ни учат какво да правим с успеха, учат ни какво да правим когато се провалим. Ако не стане веднага, опитвай отново и отново. А, ако стане веднага – тогава какво?

 Когато звъни телефонът, обикновено знам кой е. Много е странно.

 Мисля че в света има много по-важни неща от моето минало.

Славата изразява сила. Мислех, че зная какво да правя с това, но грешах. Инструкции няма.