Станете съсед на принц Чарлз само срещу 7.5 милиона паунда

Сега имате възможност да станете новият съсед на принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър-Боулс. Eто няколко причини живеенето в Елмстри Хаус да си заслужава цената.

 

Прекрасният имот от 117 акра е пуснат в продажба за първи път от Втората световна война насам, бидейки оценен на 7.5 млн. паунда. Архитектурният шедьовър е построен в елизабетски стил (от епохата на кралица Елизабет Първа) през 1844-а от известния англикански свещеник Уилям Брукс (1790-1882). Намира се в китното и луксозно селце Котсуолдс, където редица известни личности имат къщи: включително и семейство Бекъм.

Любопитно е да се спомене, че както много други британски имения, домът с 11 спални е регистриран както постройка от категория Grade II (структура от особен интерес, чиято цена оправдава всичките усилия по запазването ѝ). Впрочем, по-голямата част от историята на Елмстри Хаус идва от реставрирането ѝ и наддаването за нея.

Три десетилетия след построяването на къщата, тя е продадена на английския писател Франсис Хенри и остава негова собственост до 1949 година. Макар и сегашните собственици на Елмстри да не могат да помахат за сбогом на принца на Уелс и херцогинята на Корнуол, поне мога да запазят спомена, че са били техни съседи.

Също като Хайгроув на Чарлз и Камила, Елмстри Хаус разполага с прекрасна дървена двойна входна врата, кралско главно стълбище със стъклен купол, ренесансови прозорци, корнизи със сложен дизайн и подова настилка с толкова красиви плочки, че трудно ще откъснете погледа си от тях. И макар постройката да е била реновирана няколко пъти през столетията, тя е успяла да запази английския си исторически чар.

Към цената на имението влизат и конюшните, каменната плевня, къщичката на градинаря и тристайната къщата за гости. Наред с това имотът включва огромна и добре поддържана градина с овошки, езерца и ателиета за грънчарство.

Оттук можете да намерите повече информация за прекрасното здание – https://www.struttandparker.com/properties/doughton .