След санкциите Киркоров се обръща към Зеленски на „зайчето ми“

Благодаря ви, че разпознахте моя талант, значимост и популярност, написа Киркоров в профила си в „Туитър“

В отговор на санциите, наложени от страна на украинския президент Володимир Зеленски на няколко руски изпълнители, Филип Киркоров реагира с ироничен въпрос:

„Само моите песни бяха забранени, нали, зайчето ми?“

Изпълнителят сякаш се зарадва на предприетите действия от страна на президента на Украйна. „Непрекъснато ме поздравяват приятели и познати за включването ми в санкционния списък, г-н Зеленски. Благодаря ви, че разпознахте моя талант, моята значимост и популярност“, написа Киркоров в профила си в „Туитър“.

„Културата, песните, литературните произведения, както някога, а още повече днес, не могат да бъдат подложени на операцията – отменяне. Време е да разберем това и да го приемем“, посочи още Киркоров.

„За съжаление, този феномен на така наречената култура на отменянето напомня на случващото се в Кралството на кривите огледала, изкривява реалността и е като дамгосването на Салман Рушди, срещу когото бе произнесена смъртна присъда в няколко държави, близки до родината му.

Моят стар приятел и партньор на снимачната площадка се вживя прекалено много в ролята, а сценарият, който му изпращат отвъд океана, ще изпепели както него, така и страната и поверения му народ, за което съжалявам и него, и хората, които са ми близки в Украйна. Фанатиците, превзели дневния ред на новините и пропагандата, не позволяват на украинците да чуят своите близки и приятели. Не позволяват да се чуят алтернативни мнения и новини“, коментира Киркоров.

Феновете на Киркоров оцениха чувството му за хумор и го подкрепиха.