Ще измести ли Apple фотоапаратите с новите си модели на iPhone

Американската компания Apple е известна с това, че постоянно ускорява темпото на прогрес и развитие в технологичния бранш, превръщайки се в  пример за много други.

 

 

Много скоро след излизането на десетия модел на пазара (iPhone X),  Apple си поставя нова цел – ново поколение телефони от единадесета серия – iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Всяка следваща генерация показва обновен дизайна, подобряване на работата и добавяне на нови, невиждани до този момент функции. Въпросът е с какво iPhone-те от 11 серия ще се различават от всички други досега?

Предназначение

Това, което веднага грабва окото, е най-новата система с три обектива на камерата. На септемврийската си презентация в Калифорния, Apple обърна най-вече внимание на обновената камера и новата й роля при моделите iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

Става дума за възможността тя да бъде използвана и от професионални кинематографисти, затова някои от тях бяха поканени на сцената, за да споделят впечатленията си от оптималния видеозапис, способността за едновременно заснемане през трите обектива на телефона и удобството за създаване на висококачествени късометражни филми. Неслучайно старши вицепрезидентът на Apple за маркетинг Фил Шилър наблегна върху новата функция  Deep Fusion на iPhone 11 Pro, която обработва изображенията пиксел по пиксел.

Разбира се, калифорнийската компания не се цели само във филмовата индустрия, тя желае да привлече вниманието и на множество видеографици, професионални фотографи, блогъри и инфлуенсъри, предлагайки им много нови приложения за обработка и заснемане на фотографии и видео клипове, подобрявайки работата им.

Дизайн

Единствената промяна в дизайна е триобективната камера при моделите Pro и Pro Max. Познатото централно копче Home Button продължава да липсва.

Размерите между трите модела също варират. Любителите на цветове ще могат да изберат своя нов iPhone 11 между шест цветови варианти: черен, бял, жълт,червен, лавандуловолилав и зелен, а iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max – в пет: златен, черен, сребърен, среднощно зелен и космическо сив.

Цена 

Обявени бяха и цените на новите продукти, но мнозина останаха изненадани от голямата разлика в стойността на двата модела iPhone 11 и iPhone Pro – цели 300 долара. За какво става дума – за маркетингова тактика или има друго логично обяснение? Въпреки че двата модела са от една и съща генерация, по всичко личи, че iPhone 11 Pro е по-мощният и функционален от двата телефона, което би могло да оправдае различието в цените. Именно заради него мнозина определят iPhone 11 като „бюджетният телефон“ от серията. Цените на трите смартфона са съответно 699 долара за iPhone 11, 999 долара за iPhone 11 Pro и 1099 долара за iPhone 11 Pro Max.

Мобилните телефони определено вече не са това, което бяха. Те могат идеално да притежават качествата на мини компютър, игрална конзола и професионален фотоапарат едновременно. Доказателство за това е компанията Applе, която използва нови тактики и подобрения не само за да увеличи продажбите на устройствата си, но и за да запази досегашния си звезден статут на водещо технологично дружество.

Заради предстоящата серия, Apple спира от производство три други свои продукта: iPhone 7, iPhone XS и XS Max. Както се казва  – всяко начало има край.