Как да направим уикендът си незабравим?

Време е и за последния летен уикенд за тази година – направете го един специален личен празник на духа, който ще ви сгрява с приятни спомени в дъждовните есенни дни и тъмните, студени зимни нощи. Посветете съботата и неделята на културни събития, кулинарни изкушения, слънчево настроение и много, много смях. Съберете веселата компания и тръгнете на поход за книги и срещи със съмишленици. Не пропускайте да се насладите на невероятно музикално представление, съчетаващо модерно излъчване и българска традиция и се подкрепете с неповторимия вкус на родните розови домати. Вижте какви интересни събития избрахме да ви предложим този уикенд:

 

Градска лаборатория за предприемачески идеи – гр. Пловдив

Насладете се на един съботен следобед, изпълнен с идеи, обмяна на знания и умения и нови контакти. Градската лаборатория за предприемачески идеи е част от инициативата „Пре-създай Пловдив“. Това е пространство на изследване, създаване на връзки между разнообразни предприемачески проекти, бизнеса, неправителствения сектор и местните институции. Ако имате блестяща идея и искате тя да бъде чута и обсъдена от други хора, то не пропускайте да посетите Пловдив на 14-ти септември 2019 г. в центъра за събития „Лимакон“ на бул. „Марица“ 154.

 

Музикален пърформанс Седемте чудеса на България – гр. Пловдив

Ако планирате да посетите Пловдив този уикенд, имате възможност да се насладите на музикален пърформанс „Седемте чудеса на България“ в събота, 14 септември 2019 г., от 20:30 часа в емблематичния квартал Капана, ул. Абаджийска 6. Събитието дава заявка да представи една пресечна точка на българската традиция и модерното изкуство със съвременна режисура, пъстри носии, красиви орнаментирани песни, кръшни хора, ръченици, дигитална сценография и електронна музика, които да разкрият магията на седем фолклорни области на България. Автентичният фолклор е пресъздаден през погледа на младите артисти и по този начин става актуален и интересен за съвременното поколение.

 

Алея на книгата – гр. София

Най-голямото пътуващо книжно изложение в страната „Алея на книгата“ пристигна в София на 10-ти септември.  Ако през работната седмица сте пропуснали да посетите събитието, седмото издание на любимата културна инициатива ще продължи до неделя, 15-ти септември, с работно време от 10:00 до 20:00 ч. Освен традиционните бели шатри, в които ще се разположат български издатели и книгоразпространители, част от „Алея на книгата“, както всяка година, е сцената на Литературния кът със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. Изложението се намира в центъра на столицата в пешеходния участък на бул. „Витоша“.

Фестивал на розовия домат – гр. София

Третото издание на „Фестивала на розовия домат“, ще се проведе на 15-ти септември, неделя, от 11 часа в Княжеската градина. На едно място ще се съберат производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.
Третото издание на фестивала ще ви предложи възможността да опитате неустоимо вкусни доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти. Фермерският пазар ще представи най-добрите производители на розови домати, на сладкия реселешки лук и уникалния смилянски боб, като и на български фермерски сирена. Ако посетите събитието, ще можете да участвате в приготовлението на най-голямата лютеница в юнашки тиган. Освен това ще има уникално надиграване между десетки фолклорни танцови групи  и страхотни изпълнения на духовия оркестър „Виво Монтана“.