Шлифер от изискан бранд, високи токчета и лопата: визията на Мелания Тръмп сащиса публиката

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп се появи на обществено мероприятие за пръв път от 10 март и веднага беше подложена на иронични нападки в социалните мрежи. Заедно с нея потребителите разкритикуваха поведението на мъжа й Доналд Тръмп, както и на вицепрезидента Майкъл Пенс и съпругата му.

 

Събитието се състоя на 22 април, когато по случай Деня на земята в Белия дом бе организирано засаждането на кленово дърво, с което се заеха президентът Тръмп, съпругата му Мелания и Майкъл Пенс и жена му Карън. Потребителите на социалните мрежи обърнаха внимание, че в разгара на пандемията от СOVID-19, първите семейства в държавата не спазват никакви мерки за предпазване от инфекцията, към които призовават гражданите на САЩ, а освен това четиримата използват само две лопати.

„И всички са без маски, – написа изненадан потребител на Twitter. „ Никаква социална дистанция. Никакви ръкавици. И, разбира се, си подават взаимно лопатите”, отбеляза друг. „Отлично социално дистанциране, шефе”, написа трети.

Потребителите активно обсъждаха и оригиналната визия на Мелания Тръмп – първата лейди участва в засаждането на дървото извисена на елегантни обувки от Manolo Blahnik. Впрочем тя направи това с особен шик, използвайки „златна” лопата. Никой, обаче, не отрече, че зеленият шлифер от бранда Victoria Beckham е подходящ избор.

Изглежда че миналото на модел, никога няма да изостави първата дама на САЩ – Мелания винаги се старае да бъде на висота и не се притеснява от гафовете си. Не се смущава дори от факта, че заради странната й рокля беше осмяна на бала на Конгреса и че не веднъж е била уличавана в неуместност на тоалетите.

Въпреки че не се е появявала повече от месец на публични изяви, потребителите в социалните мрежи критикуват Мелания и когато не я виждат. Причината е, че сега първата дама е много активна в интернет пространството и постовете й редовно предизвикват вълна от негодувание.

На 17 април, например, Мелания предложи на потребителите на  Twitter да преминат тест, с който да обединят семействата си по време на карантината, установявайки знанията си за Белия дом. Но в отговор й заявиха, че заради мъжа й в САЩ не достигат много по-важни тестове – за коронавирус, и я обвиниха в безчувственост.

А когато на 18 април първата лейди публикува в социалните мрежи своя снимка с маска, призовавайки всички да спазват препоръките на американския Център за контрол и предотвратяване на заболяванията, й препоръчаха да каже това на мъжа си, който „активно провокира хората да излизат на тълпи и да протестират” Ставаше дума за противниците на карантината, които наистина организираха акции с призиви за отмяна на мерките.