Семейство Кардашиян обяви края своето реалити шоу

В американската телевизия си отива една епоха – реалити шоуто „Животът на  Кардашиян”, излъчвано в продължение на 14 години, се закрива.Предаването продължи 20 сезона, но сега на феновете ще им се наложи да живеят без битките, сълзите, фукните и прегръдките на сестрите Кардашиян и другите членове на едно от най-прочутите семейства в света.

 

Сегашният сезон на реалитито ще бъде последен, през 2021 г. зрителите, свикнали да следят всекидневно най-прочутите сестри на Америка, както и на тяхната майка, мъже, годеници и деца, повече няма да могат да го правят.

Ким Кардашиян съобщи лично за прекратяването на снимките в профила си в Instagram.

„Прощаваме се с натежали сърца с „Животът на Кардашиян”, – се казва в съвместното изявление, подписано от майката на семейството Крис Дженър, както и от Кортни, Ким, Клоуи и Роб Кардашиян, Кендал и Кайли Дженър, и присъединилият се Скот Дисик, който често се появяваше в шоуто като партньор на Кортни.

„Ние сме повече от благодарни на всички вас, които ни гледахте през всички тези години – в добри и лоши времена, в радост, в сълзи, преминавайки през много от нашите отношения и раждането на децата ни. Винаги ще пазим с любов спомена за безбройните хора, които срещнахме по пътя си”.

Телевизионният канал E!, който излъчваше шоуто, заяви пред изданието Тhe Variety, че е приел желанието на семейството да прекрати снимките на предаването. „Макар че това беше голяма чест за нас и те дълбоко ще ни липсват, ние уважаваме решението на семейството да живее живота си без камери”, – се казва в съобщението.

„Животът на Кардашиян” наистина ще липсва на канала, защото носеше добри пари, включително от продажбата на правата върху излъчване на шоуто на други канали. Тригодишният договор на предаването, подписан от E! през 2017-а със семейството, се оценяваше по данни на Тhe Variety на 100 млн. долара, според други източници сумата е била 150 млн. долара. Впрочем, партньорството беше изгодно и за двете страни – от 2007-а сестрите Кардашиян станаха членове на най-прочутото семейство в света, което им позволи да печелят добре от продажбата на дрехи, козметични линии, реклама и като модели. Само Уиндзорите биха могли да им съперничат.

В продължение на 14 години членовете на семейство Кардашиян запознаваха зрителите в реално време с превратностите в живота им, позволявайки им да наблюдават техните кавги, признания, помирения, любовни връзки, раздели, предателства и обиди. Когато шоуто започна да се излъчва през 2007-а, то вървеше без сценарий, но по-късно над подготовката на епизодите започнаха да работят и сценаристи.

Но шумните скандали и вълнуващите епизоди бяха достатъчно и без помощта на специално обучени хора. И ако в началото, докато сестрите бяха млади и безгрижни, сюжетът можеше да се формира около диамантената обеца на стойност 75 хил. долара, която Ким Кардашиян загуби през 2011-а (тогава най-голямата сестра Кортни реагира на истерията по този повод, казвайки, че всъщност в света умират хора), през последното десетилетие проблемите на сестрите станаха по-сложни и многостранни.

През 2015-а вторият съпруг на Крис Дженър смени пола си, пак тогава Скот Дисик изневери на Кортни Кардашиян и родителите на три деца се разделиха. През 2016-а Ким Кардашиян преживя въоръжен обир в Париж, а Клоуи научи за изневярата на мъжа си Ламар Одом, а през 2019-а друг партньор и баща на детето на Клоуи Кардашиян, Тристан Томпсън, беше забелязан да се целува с приятелка на едно от сестрите. През всичките 14 години реалити шоуто беше жив аналог на „Санта Барбара”, с тази разлика, че героите в този „сериал” се играеха от истински хора с огнени темпераменти.

Така или иначе феновете трябваше да са готови за това, че шоуто все някога ще свърши. Началото на края през тази година постави отказът на най-голямата от сестрите, 41-годишната Кортни. През март 2020-а тя съобщи в Twitter, че е напуснала предаването.

По-късно тя обясни през изданието Vogue Arabia, че тази постъпка й е позволила да се почувства свободна. „Снимах се в това шоу 14 години без прекъсване, – разказа Кортни – Чувствах се неудовлетворена, и тази атмосфера стана твърде токсична за мен, за да продължавам да се потапям в нея, както правех през по-голямата част от живота си. Започнах да ценя повече възможността да живея личен живот, и разбрах, че намирането на баланс между личното и снимките на шоуто – е твърде трудно. Хората мислят, че просто не искам да работя повече, но това не е истина. Следвам своята потребност да бъда щастлива и насочвам цялата си енергия там, където ми е добре”.