Съботно-неделните предложения – телевизия и много цирк

На 21 ноември честваме Световния ден на телевизията, а на 22 ноември американският режисьор Тери Гилиъм става на 80 години.

 

Ето защо най-подходящо би било през двата почивни дни да си останете вкъщи с филмите на прочутия член на комедийната група „Монти Пайтън“ и да се заредите с шеги и закачки за целия есенно-зимен сезон. Препоръчваме ви да изгледате „Приключенията на Барон Мюнхаузен“  (1988) с Джон Невил и Ума Търман,  „Дванайсет маймуни“ (1995) с Брус Уилис, Маделин Стоун и Брад Пит, „Страх и омраза в Лас Вегас“ (1998) с Джони Деп и Бенисио дел Торо, „Братя Грим“ (2005) с Мат Деймън, Хийт Леджър и Моника Белучи и още куп прекрасни филми на режисьора, известен с това, че снима скъпи филми. Но ако вече сте ги гледали многократно, ето какво друго може да направите през уикенда.

 

ПредКоледен базар на изкуствата в парк хотел „Москва“

И в двата почивни дни в парк хотел „Москва“ от 11.00 часа до 18.30 часа може да посетите ПредКоледен базар на изкуствата. В уютната, просторна и топла зала „Европа“ ви очакват авторите на най-оригиналната коледна украса, на различни подаръци, бижута, аксесоари, чанти, шарени плетива, играчки. Може да опитате вкусни сладки и солени изкушения, както и домашно приготвен шоколад, различни сладка и вино от киви. Може да пробвате и българска натурална козметика.

Организаторите ви очакват при спазване на всички необходими мерки за безопасност – залата е с естествено проветряване, като на посетителите и гостите на хотела се мери температурата при входа, а освен това помещенията се дезинфекцират с uv лампи всеки ден.

 

#FutureMakers2020  

В събота от 9.00 часа на сцената на Иновационен форум „Джон Атанасов“ ще имате възможност да се срещнете с десетима младежи с вдъхновяващи истории. Те се развиват в различни сфери, в които постигат успехи, благодарение на смелите си и креативни идеи. Те ще ви споделят различни истории от живота си, като ще ги обвържат с теми, които вълнуват всички по отношение на кариерата и личностното развитие. Очаквайте и четири практически работилници. Те ще бъдат посветени на различни умения и решения, които могат да ви помогнат да се справите успешно с предизвикателствата в работата ви. Организатори на форума са NEXTSTEP.bg, чиято мисия е да помогнат на децата и младежите в България да открият и развият талантите и потенциала си, да се превърнат в топ професионалисти и да са щастливи от това, което правят.

 

Работилничка за шарено чадърче

Отново в събота, в Мега Мол (близо до метростанция „Западен парк“), от 11.00 часа за най-малките ще има специална работилница как да накарат възрастните да се усмихнат в есенния дъждовен и мъглив ден. Решението е лесно – цветно и с много блясък – малчуганите ще бъдат научени да изработват красиви 3 D картички с чадърче в цветовете на дъгата и бляскави дъждовни капки.

По време на събитието ще се спазват всички необходими противоепидемични мерки – дезинфекция на ръцете, маска и отстояние.

 

5kmRUNKIDS

Ако пък детето ви има твърде много енергия за изразходване, то се насочете към Южния парк. Там, в събота, от 11.00 часа започва организирано бягане изцяло и само за деца. Разбира се, и родителите, и придружителите ще могат да бягат за подкрепа и сигурност на малчуганите, но тяхното време, за разлика от това на децата, няма да се мери и отчита. Трасето е 2 километра, като финалната зона е пред „Паметника с гълъбите“.

 

Цирк „Колозеум“ в „Надежда“

Сигурно си мислите, че само в Рим има Колизеум, и че само той може да се похвали, че е най-популярната туристическа атракция в света – със своите 7 млн. посетители през 2018 година. Не, и в София има, и макар да се нарича „Колозеум“, той пак е голяма атракция. Не вярвате ли? В неделя, от 16.30 часа, в квартал „Триъгълника – Надежда“, на ъгъла на ул. „Хан Кубрат“ и ул. „Чудотворци“ ви очакват много акробатични изненади и циркаджийски номера.  Цирк „Колозеум“  тази година бе награден от Съюза на артистите в България и гилдията на вариететните артисти за успешния си сезон. Липсват му само вашите аплодисменти и усмивки.

 

Цирк в THE MALL

Тази година The Mall празнува 10 години и ако още не сте се включили в празника, тази неделя е добра възможност да го направите. Още от 12.00 часа ще може да се включите в шествие на артистите из мола. А после, на централния паркинг, ви очаква езда „Пони Райд“ от 13.00 часа. А от 16.30 часа до 18.15 часа ще може да гледате спектакъла на цирк „Иванов“. После с акробатичен скок и завъртане може триумфално да се приземите в новата седмица.