С ирония и мъдрост: известни личности за секса, изневярата, бита и разочарованията

Любовта е сложно нещо: тя включва пеперуди в стомаха, сладки малки шеги, а понякога откровени войни за съвместните придобвики. Иначе казано това великолепно чувство не може да бъде описано само с балади и романси – понякога просто трябва да проявите чувство за хумор, за да не полудеете окончателно. За щастие, известните хора знаят това, така че ви представяме селекция от най-смешните им изявления за брака, секса, изневярата, съвместния живот и други „прелести” на отношенията между влюбените.

 

За секса

„Любовта е отговорът. Но докато го чакате, сексът може да повдигне някои доста интересни въпроси. “ Уди Алън, режисьор

„Всичко, което майка ми ми каза за секса, е, че мъжът трябва да е отгоре, а жената – отдолу. Вероятно затова през първите три години съпругът ми и аз спахме на двуетажно легло. ” Джоан Ривърс, актриса.

„Запознанството поражда презрение – и деца.“ Марк Твен, писател.

„Не знам нищо за секса – винаги съм бил омъжена.“ Жа Жа Габор, актриса.

„Секс: удоволствието е моментно, позата е нелепа, а разходите – огромни.“ Филип Дормър Станхоуп, 4-ти граф на Честърфийлд.

 

За неочакваните прозрения

„Археолозите винаги са най-добрите съпрузи, защото колкото по-възрастна е половинката им, толкова по-голям интерес проявяват към нея. “ Агата Кристи, писателка.

„Преди да се ожените за някого, вижте как се държи пред компютър с много бавен интернет. Само така ще разберете с кого всъщност си имате работа.“ Уил Феръл, актьор

„Обичам да съм омъжена. Толкова страхотно е да намериш този, когото ще вбесяваш  до края на живота си. “ Рита Руднър, комик.

„Бракът е като банкова карта. Вкарваш, издърпваш – и губиш интерес. “ Ървин Кори, актьор.

„Много мъже, влюбвайки се с трапчинка на бузата, погрешно се женят за цялото момиче Стивън Лекок, писател.

 

За женското превъзходство

„Не ме интересува дали е богат – стига да има яхта, собствена железница и регистрирана паста за зъби.“ реплика на Мерилин Монро от филма „Някои го предпочитат горещо“.

„Всички отхвърлени любовници трябва да имат право на втори опит – с някой друг.“ Мей Уест, актриса.

„Зад всеки велик мъж стои жена, която в това време върти очи предизвикателно.“ Джим Кери, актьор.

„Бог даде на мъжа мозък и пенис, но очевидно и недостатъчно кръвоснабдяване, за да функционират едновременно.“ Робин Уилямс, актьор.

„Ако не бяха жените, още щяхме да живеем в пещери и да ядем сурово месо. В крайна сметка ние създадохме цивилизацията само, за да впечатлим приятелките си. “ Орсън Уелс, режисьор.

„Не разбирам защо жените искат да получат същото, което имат мъжете. В крайна сметка жените, освен всичко останало, имат и мъже. “ Коко Шанел, моден дизайнер.

 

 За бита

„Сутрин винаги нося на съпругата си чай в пижама. Мислите ли, че тя е благодарна? Не, тя би предпочела, да й занеса чай в чаша. “ Ерик Мокам, комик.

„Само сляпа жена и глух мъж могат да имат добър брак.“ Мишел де Монтейн, френски писател, философ.

„Съпруг е човек, който винаги ще каже, че сте прекалили с червилото.“ Огдън Наш, поет.

„Не говоря с жена ми от години. Просто не исках да я прекъсвам. “ Родни Дангърфийлд, американски комик.

„Моите кавги с жена ми приличат на рок концерт. Отначало представяме нещо ново, а накрая задължително преминаваме към най-големите си хитове. “ Франк Скинър, писател.

„Бракът е истинско изпитание, защото се налага да си имаш работа с чувства и адвокати.“ Ричард Прайър, актьор.

 

За разочарованията

„В живота трябва да има двама души, които имате пълно право да лъжете – полицай и вашата приятелка.“ Джак Никълсън, актьор.

„Бях щастливо женен четири години – от десет възможни.“ Марк Уотсън, комик.

„Не вярвайте на двойките, които цял живот ходят, държейки се за ръка, те просто се страхуват, че ако пуснат ръцете си, ще се убият един друг.“ Граучо Маркс, актьор.

„Когато другият отведе жена ви, няма по-добър начин да му отмъстите от това да го оставите да бъде с нея.“ Саша Гитри, драматург.

„Когато мъж предлага на любимата си жена да се омъжи за него, това е най-добрият комплимент, който може да й направи. И последният. “ Хелън Роуланд, писателка.

„Разводът вероятно е почти толкова стар, колкото и бракът. Макар да вярвам, че бракът е с няколко седмици по-стар. “ Волтер, писател, философ.