Polestar Precept

Привличащият вниманието концептуален автомобил на Polestar получи зелена светлина за производство, като очакванията са изцяло електрическият луксозен седан да излезе на пазара през 2023 година. Този футуристичен модел с четири врати ще бъде истинско предизвикателство за конкурентите си Porsche Taycan иTesla Model S, както и предстоящите Mercedes-Benz EQS.

 

Polestar не потвърди по същество нищо за Precept, така че можем само да предполагаме, че той ще предлага двойни електрически двигатели, голям пакет батерии с конкурентна дистанция на движение (около 400 мили) и екологични интериорни материали. Компанията заяви, че планира да изгради производствено съоръжение в Китай и възнамерява новото предприятие да бъде неутрално спрямо въглерода и вредните емисии.

Все още не се споменава за цена, но електрическите задвижвания и луксозният интериор не са евтини. Комбинирайте двете и ще получите начална стойност от шестцифрена сума.

Подобно на по-малкия седан Polestar 2 се очаква Precept да предлага стандартно задвижване на всички колела, като използва два електрически мотора – един, монтиран отпред и един отзад. Настройката на Polestar 2 генерира комбинирани 402к.с. и изстрелва колата до 100 км\ч. в рамките на само 4.1 секунди. Precept вероятно ще дойде с още по-висока мощност и би трябвало да е малко по-бърз от Polestar 2, за да окаже по-голям натиск върху модели, като Taycan и Model S.

За да се конкурира с новите EV луксозни седани, Precept вероятно ще предложи всички най-нови методи за зареждане на батериите, включително домашно зареждане от ниво 2 и бързо зареждане с постоянен ток за обществени станции.

Polestar ще запази интериора на концептуалния автомобил с леки доработки. Интериорът изглежда великолепно и е съставен от устойчиви материали като лен, рециклиран корк, рециклирани пластмасови бутилки и регенерирани риболовни мрежи. Двата реда седалки означават, че има място за четирима, но в серийния автомобил може да има и задна седалка. Подобно на много електрически автомобили, Precept трябва да предлага два багажника за съхранение – един отзад като при нормален седан и втори, по-малък отпред.