Пет дами, които са успели да изградят кариера и да спечелят състояние от хумора

Eйми Шумър, Мелиса Макартни и Тина Фей – имената на тези комици сред дамите са известни в цял свят. Те не се притесняват да пускат шеги за политиката, смъртта, вероизповеданието и външността си, правейки кариера и добри печалби от това. Елън Дедженеръс е на 12-о място (и на второ сред жените) в списъка на най-високоплатените звезди, доходите й са 84 млн. долара. А самоироничната Ейми Шумър  е единствената жена в рейтинга на най-високоплатените комици. Тя не спира да се шегува на тема секс  и да осмива общоприетите канони за красота. Разказваме ви за жените-комици, чиито изпълнения си струва да видите.

 

Селест Барбър

Австралийската комедиантка стана известна извън пределите на своя континент след като преди три години спечели наградата „Най-смешната жена в Instagram”. Сега тя весели 7.1 млн. последователи, а това е една трета от населението на родната й Австралия. Селест особено много обича да прави колажи, осмивайки позите и стремежа към идеално тяло на знаменитостите. В стендъпа „Какво има в чантата на Виктория Бекъм” Барбър сравнява съдържанието на чантата на бившата певица и сегашен моден дизайнер със своите вещи. И стига до извода, че ги обединява единствено наличието на телефон. Това че вместо енергийни кристали и капки от Япония, комедиантката носи детска играчка-трансформър и смачкани стари чекове, не й е попречило да сътрудничи на Tom Ford. Барбър се занимава и с благотворителност.

 

Мелиса Маккарти

Кариерата на американската звезда започва като стендъп комик в Ню Йорк. Но лъскавият Холивуд успява да я примами и днес Мелиса се гордее с две награди „Еми” и номинации за „Оскар”. Още преди пет години Маккарти успя не само да се озове на трето място в рейтинга на „Най –високоплатените актриси в света” на Forbs, но и да спечели от закръглените си форми. Тя създаде линия от дрехи „за всички размери”, носеща името й. Посланието на Мелиса към критиците й е категорично : „Ако не ви харесвам, не ме гледайте”.

 

Ейми Шумър

Днес Ейми Шумър вероятно е най-голямата звезда на женския хумор в света. Освен стендъп изпълненията, тя пише сценарии и работи като актриса и продуцент. Шумър е харесвана за откровеността на разсъжденията й за секса и отношенията. Тя най-спокойно се присмя на собствения си образ, наричайки себе си „забавен ирландски градинар”. Но напоследък  хуморът на Ейми Шумър стана по-твърд. Голям резонанс предизвика шегата й, адресирана към колега, чийто приятел умрял. Видеото събра десет пъти повече неодобрения, което не накара изпълнителката да промени стила си. През миналата година Шумър е спечелила 21 млн. долара.

 

Елън Дедженеръс

В момента около Дедженеръс се вихри скандал. Носителката на 11 награди „Еми” и водеща на „Шоуто на Елън Дедженеръс” бе обвинена в неподобаващо поведение и създаване на токсична култура на шоуто. По думите на една от сътрудничките й, едва не я уволнили заради обелен лак на нокътя, други се оплакват, че им било забранено да гледат и да разговарят с шефката на шоуто. В отговор водещата написа на сътрудниците си послание с извинения. Въпреки това, Елън все още заема лидерски позиции в световните чартове на най-успешните комици сред жените.

 

Тина Фей

Комедийната актриса и хумористка е известна още от 90-те години на ХХ в., но не е загубила своята актуалност. През дългата си кариера Фей е събрала цяла колекция от престижни отличия: девет награди „Еми”, два „Златни глобуса”, първо място в списъка на „Най-високоплатените актриси в телевизията„ на Forbes. В хумора на Тина се усеща  старата школа, но за да бъде популярна и до ден днешен, освен таланта, й помага приликата с политика Сара Пейлин. Фей дотолкова се е вживяла в нейния образ, че дори телевизионният канал Fox обърка фотографиите на двете жени и представи актрисата за американския сенатор. В социалните мрежи  комедиантката пише: „Аз съм актриса. Означава ли това, че не изобразявам истински хора? Не, това означава, че самата аз съм различни хора”.