Пестеливостта на кралицата: Елизабет използва прибори за хранене и спално бельо втора ръка

Актрисата Джоана Лъмли твърди, че кралицата използва прибори за хранене и спално бельо втора употреба в Бъкингамския дворец. По време на интервю за Good Housekeeping Лъмли изказа своята похвала към 93-годишната кралица за нейния устойчив начин на живот.

Хората казват – имате нужда от нови неща, но когато останете в Бъкингамския дворец, използвате ножове и вилици втора употреба, леглата, както и спалното бельо са втора употреба – и това е Бъкингамският дворец. Щом това е достатъчно добро за кралицата, значи е добро и за мен„, допълни актрисата. Твърдението на Джоана Лъмли, че гостите на кралицата спят на спално бельо втора употреба в Бъкингамския дворец, изненада мнозина.

Адам Хеликер, автор на предстояща книга за кралското семейство, сподели пред Fabulous Digital, че в материалиния свят, в който живеем днес, е важно хората да научат, че кралицата продължава да бъде скромна и икономична в кралското си домакинство. По думите му, старите покривала за легло получават нов живот след като се износят, тъй като кралицата е наредила всички, които са наядени от молци, да бъдат нарязани и превърнати в калъфки за възглавници. Други примери за пестеливостта на кралицата включват рециклирането на гардероба й и предвижването й с обществен транспорт при възможност. Фил Дампиер, съавтор на „Какво има в чантата на кралицата и други кралски тайни„, подчерта: „Много често, когато си е вкъщи, се радва да си остане там. Внимателна е с парите и винаги си прави сметка дори и на стотинките. Тя притежава чанти, които е имала в продължение на 30 или 40 години и продължава да ги използва до днес.“

Звездата Джоана Лъмли е страстен еколог и сподели някои от най-добрите си съвети за устойчив начин на живот. „Произхождам от епохата, в която сте склонни да използвате повторно – чупите и поправяте“, обясни 73-годишната актриса и разкри, че ще носи „всичко 120 пъти“ в опит да се пребори с негативното въздействие върху околната среда на модната тенденция за бързо износване на дрехите. Тя продължи: „Никога не изхвърлям храна, разхищаването на храна в нашето домакинство ни кара да изглеждаме като чудовища, като призраци, защото ядем почти всичко, освен костите. Разбира се, че съм вегетарианец„, каза тя и добави, че купува само едно яйце на месец.