Първият съпруг на Бриджит Макрон така и не й прости

Преди броени дни стана известно, че предишният мъж на Бриджит Макрон – бившият френски банкер Андре-Луи Озиер – е починал.

 

 

Шестдесет и девет годишният бивш финансист дълги години водеше отшелнически живот. Както съобщава изданието Daily Mail, той е починал още през декември миналата година. Но това остана неизвестно за публиката през следващите девет месеца. Едва сега 36-годишната дъщеря на Андре-Луи и Бриджит – Тифани, разказа пред списание Paris Match, че баща й си е отишъл, и че тя го е погребала на 24 декември в най-строго уединение.

„Обожавах баща си. Той беше особняк, не беше конформист и ценеше своята анонимност повече от всичко на света. Това трябва да се уважава”, – казва адвокат Тифани Озиер.

Сватбата на Андре-Луи Озиер и Бриджит Троние.

Бриджит Троние, която сега е на 67 години, се омъжва за Озиер през 1974 година. По време на този брак тя ражда – сина си Себастиан (който е с почти три години по-голям от втория съпруг на майка си) и дъщерите Лоранс и Тифани.

През 90-те години на ХХ в., учителката Бриджит започва връзка с ученика си Еманюел Макрон, който е по-млад от нея с 25 години. Двамата се запознават когато той е на четиринадесет. След като връзката им става известна Бриджит е подложена на истинско преследване. От нея тутакси се отказват всичките й приятели. А когато скандалната мълва стига до Андре-Луи през септември 1996-а, той изпада в ярост, незабавно къса с жена си, напуска дома им, а след това и Париж.

Бриджит Макрон с двете си дъщери.

„Да знае, че мястото му е заето от юноша, училищен приятел на дъщерите му, когото често е приемал на гости в дома си – беше прекалено. Той възприе това като плесница”, – се казва в неофициалната биография на Бриджит Макрон, написана от Маел Брен, журналистка от изданието Closer.

Озиер така и не прощава на бившата си жена и никога повече не общува с нея.

Еманюел Макрон и Бриджит, които продължават отношенията си, въпреки всичко, се женят официално през 2007-а. Разводът с първия си мъж Бриджит оформя окончателно само година по-рано.

До края на живота си Андре-Луи, живее уединено и не дава никакви интервюта на журналисти, които всячески се опитват да се свържат с него, след като бившата му жена става първа дама на страната.