Обявиха кои са най-грозните мъже

Британците, руснаците и поляците са най-непривлекателни според класация на сайт.

Сайтът за запознанства BeautifulPeople.com., предназначен само за привлекателни личности,  публикува класацията си на най-грозните нации. На първо място се оказаха британците, които най-често са били отхвърляни от останалите. Втората позиция е за руснаците, благодарение на мнението на над половин  милион потребители на сайта. В списъка фигурират още поляците, индийците и филипинците.

Основният принцип в работата на BeautifulPeople.com е, че именно потребителите определят кой е красив и кой не. За да се регистрирате на сайта и да получите възможност да се запознаете с красиви хора като вас, трябва да публикувате снимката си и да изчакате 48 часа. През това време онези, които вече са членове на елитната общност,  гласуват дали сте достоен да се окажете сред тях.

От както съществува сайта (2002 г.) потребителите му са отхвърлили 8.5 млн. кандидати да попаднат в този своеобразен клуб на избраните. Чертите, които по правило се смятат за непривлекателни са лошата кожа, прекалено дългия нос, прекомерната пълнота или липса на килограми (за жените), излишното окосмяване и обратното – липсата на коса (за мъжете).

Според класацията най-красиви в света са скандинавците. „Шведите и норвежците доказват, че са най-благословените от гледна точка на естетиката нации, – резюмира изпълнителният директор на сайта Грег Ходж. – Британските мъже и жени не се представят добре, особено мъжете, които са удостоени със съмнителната чест да бъдат смятани за най-грозните в света, заедно с руснаците и поляците“.

Ходж предполага, че англичаните са се озовали на първо място в незавидната класация, защото не са склонни да се грижат за себе си и прекарват прекалено много време в пъбовете, вместо да се занимват със спорт. „Като британецът съм длъжен да преглътна този горчив за мен и за сънародниците ми хап“, споделя Ходж.

„Концепцията на BeautifulPeople.com е базирана на основен принцип в човешката природа – хората искат да бъдат с тези, които им изглеждат привлекателни. Красотата е субективна и е в очите на наблюдателя. Принципът на подбор от членовете на общността  е на тази основа. Даваме на хората възможност сами да решат какъв е техният идеал за красота по демократичен път”, обясняват на сайта начина на гласуване. Създателите на BeautifulPeople.com твърдят, че от създаването си ресурсът е събрал много двойки, като 700 от тях са сключили брак.