Няколко идеи за подаръци

Настъпва празничният сезон, а в перото на личния ви бюджет за подаръци, уви, тази година не стоят четирицифрени числа. Ето няколко идеи за подаръци за вашите любими и най-близки хора, с които ще ги зарадвате, без да е необходимо да вложите много средства.

 

 

Година за излети

Вземете дванадесет плика и във всеки пъхнете листче, на което сте записали къде бихте искали да отидете на излет заедно с любимия си човек, цялото семейство или близки приятели. В началото на всеки един от 12-е месеца подсещайте човека, на когото сте подарили дванадесетте плика, да отвори един от тях, за да разбере какво забавно приключение ви очаква. Сред предложенията ни са водопадите Райското и Кадемлийското пръскало, каньона и поречието на река Арда, Трънското ждрело на река Ерма, както Боянската църква и средновековната църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“…

 

Посетете галерия или музей заедно

Има много музеи и галерии, които може заедно да посетите на символични цени. За по-големите от тях ще са ви необходими поне три часа, ето защо може предварително да се информирате кои са петте важни картини или обекта, които искате да видите и цялата ви визита да е фокусирана върху тях. Може да разгледате и някой известен музей или галерия в друг град, като целта на посещението ви не е просто населеното място, а конкретната културна институция.

 

Направете нещо хубаво в тяхно име

В името на човека, на когото сте замислили да направите подаръка, извършете някакво добро дело – почистете боклука на любимия му плаж, направете дарение на любимата му благотворителна организация, организирайте топъл обяд за социално слаби или възрастни хора, дарете кръв.

 

Отидете на пикник

Подарете на приятеля си пикник в любимата му планина – освен одеялото, домашно направените сладки, направете и специален плейлист с любимите му песни. Така денят ще е наистина специален за него.

 

Подарете любима книга

Най-вероятно сте чували да казват: „Най-хубавият подарък, който можете да направите на някого, е книга”.  Но за да сте сигурни, че заглавието наистина си струва, подарете му вашата любима книга. Може да насърчите приятелите си и те да ви зарадват по същия начин.

 

Организирайте перфектната фотосесия

Така или иначе днес всеки си публикува снимки във „Фейсбук“ – организирайте на приятелите си специална фотосесия. Изберете пространство с много светлина, аранжирайте интериора, осигурете грима, аксесоарите. И си отделете повече време – особено ако вашият приятел или приятелка трудно се харесва на снимки.

 

Подарете му ръчно направен, персонален календар

Развихрете въображението си – важно е да използвате ценната информация, която знаете за човека, на когото искате да му подарите календар, за да му подберете точните картинки за всеки един от месеците. Измислете специален шрифт, с който да изпишете имената на месеците. И е за предпочитане всичко да е ръчна изработка!

 

Личен хигиенист

Най-полезният подарък за вашите родители би бил специална абонаментна услуга – „едномесечно почистване“. Но в конкретния случай това няма да е фирма „Василка“, а лично вие. Измислете си кодово название и си подгответе специална екипировка. Обзаведете се с няколко чифта ръкавици, четки, почистващи препарати, ароматизатори и най-вече набито око за местата, където най-рядко се почиства прах.

 

Направете филм

Днес, когато повечето от нас имат телефони, с които могат да снимат кратки клипчета, може да направите филм за вашия приятел или близък. Запишете какво неговите приятели или близки харесват в него, кой им е най-забавният общ спомен. А на финала се запишете и вие с вашето лично послание и пожелание към него.

 

Нарисувайте родословно дърво

Нарисувайте вашето родословно дърво на огромен лист. Нищо не сплотява повече семейството от напомнянето колко е хубаво, че някога някъде едни прекрасни същества са се срещнали и събрали, за да ви има днес вас – невероятният майстор-зограф на родословни дървета.