Клаудия Шифер отбеляза 50-ия си рожден ден с кукла Барби

Германският супермодел продължава да изглежда все така неотразимо, макар и далеч да не е на двадесет. Затова американската компания за играчки Mattel реши да окаже чест на прелестната Клаудия Шифер по случай 50-годишния ѝ юбилей. Ето за какво става дума:

 

Строен силует, златисторуса коса, изискана визия – запознайте се с новата кукла Барби Клаудия Шифер – поредният шедьовър на култовия бранд. Освен че приликата между играчката и живия модел е впечатляваща, Mattel реши да облече куклата с два от най-емблематичните и красиви тоалета, с които красивата германка се е появявала на червения килим.

Това са прекрасната и ефирна синя рокля на Versace от 1994 г. и черната мрежена рокля на Balmain от 2016 година. И двете са пресъздадени до най-дребния детайл, а професионалната и прецизна изработка си личи от далече. Освен това миналата година Барбара Милисънт Робъртс (както е цялото име на Барби) отпразнува своята 60-годишнина – още една причина за създаването на куклата-бижу.

Клаудия Шифер и куклата със знаковата синя рокля на Versace от 1994 година.

Клаудия и Барби са две наистина силни жени, които нямат нужда от овластяване, защото винаги са били архитекти на собствената си съдба. Много съм горда от факта, че за петдесетата годишнина на Клаудия бе избрана именно моята синя рокля от 1994 г., с която да облекат Барби.“ – споделя самата Донатела Версаче.

Да припомним, че родената в Райнберг красавица е позирала за кориците на над 700 списания и е един от фотомоделите, оставили своята следа в историята на модата. Освен това Клаудия Шифер владее свободно немски, английски и френски език. Между 1994-а и 1999-а излиза с американския илюзионист Дейвид Копърфийлд, но през 2002 г. германката решава да сподели живота си с британския продуцент и кинорежисьор Матю Вон, с когото сключват брак. По-късно им се раждат три деца: син Каспар (р. 30.01.2003) и две дъщери — Клементина (р. 11.11.2004) и Козима Вайлът (р. 14.05.2010).

Между другото, куклата „Клаудия Шифер“ е наистина уникална, защото изобщо няма да бъде пусната в продажба.