Да си направим „парижки“ бретон

Франкофоните познават парижкия шик. Момичетата от най-романтичния град в света впечатляват със своя неподправен стил. Един от неговите елементи е закачливият бретон.  Ето няколко идеи за новата ви прическа.

 

 

Прав бретон ала Джейн Бъркин

Луиз Фолен.

Манекенката Луиз Фолен е с високи скули, пърхащи мигли и бретон в цвят кестен. Ето защо неслучайно я сравняват с известната певица Джейн Бъркин. Фоленс признава, че подобни сравнения я радват – и за това още по-уверено носи правия си бретон, който сама подстригва.

„Вярно, невинаги се справям добре с тази задача“ – признава Фолен. А какво харесва в Джейн Бъркин ли?

Джейн Бъркин и Серж Генсбур.

На първо място песните й – Джейн Бъркин става изключително популярна с песента „Je t’aime… moi non plus“ („Обичам те.. аз пък никак“), която изпълнява заедно с френския актьор и певец Серж Генсбур. От него е дъщеря й – френската актриса Шарлот Генсбур. Бъркин има още две дъщери – фотографката Кейт Бари от композитора на музика за филмите за Джеймс Бонд – Джон Бари и актрисата Лу Доайон от режисьора Жак Доайон.

 

Странични бретони ала Бриджит Бардо

Сабина Сокол.

Манекенката Сабина Сокол обича страничните бретони, защото те й придават особено романтично настроение, независимо дали е със спусната коса или с опашка.

„С тях изглеждам артистично разрошена, но това е много шик“ – признава Сокол и добавя, че за прическата си се вдъхновила от един от най-известните секс символи на 50-те и 60-те години – Бриджит Бардо.

Бриджит Бардо.

„Харесвам амбицията и освободеността на Бардо. Това, че може да си позволи да откаже Ордена на почетния легион, защото не е съгласна с политиката на управляващите, както и че свободно критикува мигрантите и исляма, а после хладнокръвно плаща глобите за хапливия си език“ – обръща внимание Сокол.

 

Бретон и къдрава коса

Мелоди Вакселер.

„И да имате къдрава коса, пак може да ходите с бретон“ – казва манекенката Мелоди Вакселер, която има красиви букли, за които споделя, че поддържа без особени проблеми.

Франсоаз Арди.

Избрала е да ходи с бретон заради любимата й изпълнителка Франсоаз Арди.

Тя става известна през 60-е години с песента си „Tous les garçons et les filles“ („Всички момчета и момичета“) и с това, че се превръща във водеща фигура във Франция на така нареченото „Йе-йе движение“. Негов представител е и Силви Вартан, но Арди е смятаната за „най-успешният певчески износен продукт на Франция“. Записва на различни езици, снима се в редица филми, обикаля цяла Европа и печели признанието на музиканти като Боб Дилън, Майлс Дейвис и Мик Джагър. В началото на 70-е години тя се запалва по астрологията и се превръща в експерт по темата.